Anlık Bildirim

ABD’de Drone kayıtları başladı, 2 günde 45.000 başvuru yapıldı

ABD Havacılık Dairesi FAA’in drone’ları kayıt altına alma projesi hayata geçirildi. 2 günde 45.000’den fazla kullanıcı drone’larını kaydettirmek için başvuruda bulundu. İşte detaylar:
 
ABD’de Drone kayıtları başladı, 2 günde 45.000 başvuru yapıldı
Kısa bir süre önce ABD Havacılık Dairesi’nin insansız hava araçlarını kayıt altına almak için bir çalışma başlattığından ve tüm drone’ların artık resmi olarak kullanıcısı adına kaydettirileceğinden bahsetmiştik. Bu konunun üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından kayıt işlemleri resmi olarak başladı. Üstelik ciddi bir yoğunlukla.

>> ABD’de drone’lar kayıt altına alınıyor

Çarşamba günü mesai saati ile birlikte başlayan drone’lar için kayıt işlemi geçen 2 günün ardından 45.000 seviyesine ulaştı. Bu rakam belki 2 gün için ciddi bir sayıyı ifade ediyor gibi görünse de ABD genelindeki drone satışları düşünüldüğünde aslında deyim yerindeyse devede kulak kalıyor.
Sadece yeni yıl alışverişleri sezonunda 400.000 drone satışının gerçekleştirildiği belirtiliyor ki toplama vurulduğunda milyonlardan bahsetmek daha doğru olacaktır. Kayıt için kullanıcılara verilen süre 19 Şubat tarihinde dolacak ve bu tarihten sonra kayıtsız drone uçuşları yasaklanacak. ABD’de ağrılığı 250 gram ile 25kg arası olan drone’ları uçurmak için kayıt zorunluluğu bulunuyor.

Kayıt yaptırmayanları ise ciddi cezalar bekliyor. Hiçbir suça karışmamış olsa da 27.500 Dolar’a kadar para cezası söz konusu. Drone’lar ile herhangi bir suça karışılması veya uçuşa kapalı bölgelerde uçuş gerçekleştirilmesi 250.000 Dolar’a kadar para cezası ve 3 yıla kadar hapis cezası uygulanabilmesi söz konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim