Anlık Bildirim

ABD'de patent reformu kanunlaşarak yürürlüğe girdi


Teknoloji devlerinin son dönemlerde artan patent mücadelesi gündemi daha fazla meşgul etmeye ve yargı yükünü artırmaya başladı. ABD hükümeti tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan patent anlaşmazlıkları reformu Amerika Yatırımlar Kanunu adıyla başkan Obama tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yasaya göre artık ilk önce icat eden değil ilk önce başvuru yapan patenti almaya hak kazanacak. Ayrıca yeni hızlı takip sistemi ve patent geçerliliğini iptal davalarının engellenmesi kanunda yer alıyor. 

Patent başvuruları esnasında yaşanan bekleme zamanları da üçte bir oranında düşürülüyor. Daha önce 36 ay olan bekleme süresi 12 ayla sınırlanacak.  Böylece küçük girişimlerin ve firmaların daha hızlı teknoloji icat etmeleri teşvik edilecek.

Yeşil teknolojiler geliştiren firmaların patent almalarını destekleyen bir program da devreye alınacak. Hükümet kanunla birlikte patent sistemini güncellemeyi ve dünya ülkeleriyle aynı seviyeye getirmeyi amaçlıyor.

Kanuna karşı bazı çevrelerin itirazları da mevcut. Büyük firmaların bu sayede daha kolay patent alacağı ancak bütçesi küçük firmaların zorlanacağı konusunda eleştiriler yapılıyor. Patenti ilk önce keşfedenin değil başvuranın avantajlı sayılması da küçük firmalar için diğer bir dezavantaj.

Kanun geçmişe yürümediği için halen devam eden Samsung, Apple, Motorola, Microsoft, HTC ve Oracle gibi devlerin arasındaki patent savaşları bundan etkilenmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5051 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim