Anlık Bildirim

AMD grafik birimli ilk Intel işlemcisi ile ilgili resmi bilgiler

AMD grafik birimi ve Intel işlemcisini ilk kez bir arada göreceğimiz entegre yongalar yakında piyasaya çıkıyor. İlk model ise Intel Core i7-8809G işlemcisi olacak.

AMD ve Intel’in güçlerini birleştirdiğine yönelik sürpriz basın açıklamasının ardından piyasaya çıkacak ilk işlemciler merak edilmeye başlanmıştı. Bu konuda bazı sızıntılar vardı ve nihayet Intel de bunları doğruladı.

Intel Core i7-8809G neler sunuyor?

Core 8000 serisi içerisinde yer alacak Intel Core i7-8809G işlemcisi resmi web sitesinde yer almaya başladı. Liste olarak yer alan bilgiler temel bazı detaylar hakkında bizi aydınlatıyor.

Üst seviye dizüstü bilgisayarlara hitap etmesi beklenen yeni işlemcide 4 çekirdek ve 8 izlek birimi görüyoruz. 3.1 GHz saat hızında çalışan işlemci çift kanal DDR4-2000MHz bellek desteği sunuyor ve 100W ısıl tasarım gücü hedefi var. Aslında Core 8000 serisi içerisinde yer alsa da işlemcinin Coffee Lake değil Kaby Lake tabanlı olduğunu belirtelim. Hatta Kaby-G tanımlaması ile işlemcinin grafik gücü olduğu da ima ediliyor.

İşlemci ile ilginç ayrıntı Radeon RX Vega M GH grafik birimi ile Intel Iris HD 630 grafik biriminin bir arada olması. İlk kez bir işlemci yongasında iki rakip firmanın grafik birimleri yer almış olacak. Yonganın grafik yüküne göre birimler arasında geçiş yapabileceği anlaşılıyor.

Tahminler grafik biriminin Polaris olduğu yönündeydi ancak resmi olarak bu yalanlanmış oldu. AMD’nin Kaby-G serisinde 20-24 arasında işlem birimi kullanacağı ve 55-75W arasında enerji tüketeceği belirtiliyor. Zaten işlemci tarafında 45W civarında bir değer olduğunu düşünürsek bu grafik biriminin 20 işlem birimli yani 1280 Stream çekirdekli bir yapısı olduğu ortaya çıkıyor. Henüz listede HBM 2 bellek tanımı yapılmamış ancak her iki firma da zaten bunu doğrulamıştı.

Intel Core i7-8809G işlemcisi ne zaman piyasaya çıkacak ve hangi modellerde boy gösterecek şimdilik bilinmiyor ancak haftaya başlayacak CES 2018 fuarında Intel’in resmi açıklama yapması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim