Anlık Bildirim

AMD, harici grafik kartı desteği hazırlıyor

Ultrabook tarzında ince bir dizüstünüz var ancak ciddi bir grafik gücüne ihtiyaç duyuyorsanız, başvuracağınız tek konsept harici grafik kartı destek kutuları oluyor.

Masaüstü bilgisayarlara göre bazı kısıtlamalar sunan dizüstü modelleri için, son dönemde harici destek kutuları görmeye başladık. Thunderbolt veya DisplayPort gibi bağlantıları kullanan bu kutuların içerisinde sıvı soğutma sistemleri veya güçlü ekran kartları yer alıyor. Genelde üçüncü taraf üreticilerin hazırladığı bu kutu konseptine, AMD de katılmak üzere.

AMD halkla ilişkiler şefi Robert Hallock bir röportajda, harici grafik kartı çözümlerinin dizüstü modellerinin geleceği olduğunu ifade etti. İnce dizüstü modeli olan ancak ciddi bir grafik gücü isteyenlerin ihtiyacını karşılayan kutu çözümleri, böylece kalın oyuncu dizüstülerinden de kullanıcıları kurtarıyor. Hallock, ilerleyen dönemde daha ayrıntılı bilgiler vereceğini dile getirdi.


Harici kutu destekleri henüz yaygınlaşmış değil zira güçlü bir grafik çözümü sunsa da, taşınabilir kavramından oldukça uzak. Neredeyse orta boy bir kasa boyutlarına ulaşabilen kutular nedeniyle, oyun zevkini sadece sabit bir noktada tatmak gerekebiliyor. Örneğin Razer Blade Stealth modelinde böyle bir durum söz konusu. Taşınabilirlik için ise yine kalın gövdeli oyun dizüstüleri ilk seçenek olarak karşımıza çıkıyor. AMD'nin harici grafik kartı çözümünü ay içerisindeki GDC 2016 fuarında tanıtması bekleniyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4206 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd gpu enclosure ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim