Anlık Bildirim

AMOLED panel kullanımı bu yıl yüzde 40 artacak

AMOLED panel kullanımının orta seviye segmente kadar inmesi, üretimde adeta patlama yaşanmasına sebep oldu. Bu yıl yaklaşık 100 milyon telefonun AMOLED panel kullanması bekleniyor.

Akıllı telefon pazarında, bir dönem oldukça pahalı olan teknolojilerin zamanla ucuzladığını ve yaygın kullanıma geçtiğini görüyoruz. En pahalı ekran türü olarak kabul edilen AMOLED paneller, artık LCD fiyatına bulunabiliyor.

Daha canlı ve parlak renkler sunabilmenin yanında, kolay entegrasyon ve esneklik da sunan AMOLED paneller, bu bakımdan ilgi gören bir teknoloji. Maliyetlerin düşmesi ile birlikte, artık orta seviye segmentte bile AMOLED ekranlar görebiliyoruz.

IHS tarafından yapılan yeni bir pazar analizine göre, 2016 yılı içerisinde AMOLED panel kullanımının en az yüzde 40 artış sağlaması bekleniyor. Toplamda satılan AMOLED ekranlı akıllı telefon sayısı 100 milyona ulaşacakken, panel gelirleri de yüzde 25 artış gösterecek.

Samsung Galaxy S7 serisi, Vivo’nun akıllı telefonları, Meizu Pro 6, Nexus 6P gibi pek çok model AMOLED panellerle donatıldı ve burada sayamadığımız daha onlarca model var. AMOLED panellerin ucuzlamasının en çok akıllı telefon üreticilerine yaradığını söyleyebiliriz.

OLED panellere sadece mobil cihaz pazarında ilgi yok. Televizyon, akıllı saat, monitör, dizüstü bilgisayar sektörlerinde de OLED panel kullanımında artış yaşanıyor. Bununla birlikte büyük boyutlu panellerde maliyet henüz istenen seviyelere düşürülemedi. Bu bakımdan büyüme oranları daha düşük kalıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3862 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amoled, super amoled ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim