Anlık Bildirim

Akıllı telefon çipleri Güney Kore sanayisinin toparlanmasını sağladı

Samsung ve Apple'ın yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürmesi Güney Kore sanayisine beklenmedik bir katkı sağladı. Yarı iletken talebindeki artış fabrika verimliliğini arttırmış durumda.
Samsung ve Apple'ın yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürmesiyle birlikte yarı iletkenler için oluşan talebin yükselmesi, Güney Kore'nin sanayi üretiminin Şubat ayında beklenmedik şekilde toparlanmasını sağladı. Statistics Korea, Perşembe günü yaptığı açıklamayla, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin yüzde 0,2 düşüş tahmini ile karşılaştırıldığında fabrika veriminin bir önceki yıla göre yüzde 2.4 oranında arttığını söyledi. Ayrıca yarı iletken üretimi bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 34 oranında yükselmiş durumda.
Eugene Yatırım ve Menkul Kıymetler ekonomisti Lee Sang Jae, Kore üretimindeki artışın aynı dönemde piyasaya sürülen Samsung'un Galaxy S7 ve Apple'ın yeni iPhone modeli sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Jae ayrıca bunun bir trend olduğunu, genel ihracatta düşüş olup olmayacağını söylemek için henüz erken olduğunu da ifade ediyor.
Düşen ihracat ve iç piyasadaki yetersiz tüketim, hükümetin yılın ilk çeyreğinde yıllık bütçesinden daha fazla harcama yapmasına neden oluyor. Yurtdışı sevkiyatları Şubat ayında düşmeye devam ederken işsizlik oranı yüzde 4.1 seviyesine sıçramış durumda. Kore Merkez Bankası guvernörü Lee Ju Yeol Çarşamba günü yaptığı açıklamayla ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 3'ün altına düşebileceğini açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim