Anlık Bildirim

Amaçsız bir kuyu kazma etkinliğine para verir misiniz?

Zaman zaman insanların çok alakasız konularda yığınla bağış yaptığına şahit olabiliyoruz. Geçmişte yüz binlerce dolara boğa dışkısı satan Cards Against Humanity firması, şimdi de kazı yapmaya başladı.

Soru çok anlamsız gibi görünse de bu saatlerde ABD’de çok ilginç bir etkinlik yapılıyor. Cards Against Humanity firması, insanların ödediği para karşılığı öylesine başladığı kuyu kazma etkinliğinde tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.

Amaçsız Bir Kuyu Kazma Etkinliği

Etkinlik herhangi bir bağış kampanyası falan değil. Bir amaca yönelik olarak da yapılmıyor. Sadece bir kepçe önceden belirlenmiş bir bölgede kazı yapıyor ve insanların ödediği her 1 dolar karşılığında 1.8 saniye uzatıyor. Şimdiye kadar toplamda 41000$ bağış yapıldı ve yaklaşık olarak 20 saat daha kepçe kazmaya devam edecek.

Cards Against Humanity aslında bir kart oyunu. 2011 yılında piyasaya sürülen bu kart oyunu boşluk doldurma şeklinde oynanıyor. Siyah kartlarda yer alan cümlelerin içerisindeki boşluklar, beyaz kartlarda yer alan farklı cevaplarla tamamlanıyor. Firmanın korkunç insanlar için parti oyunu olarak tanımladığı bu trend kısa sürede ilgi gördü. Pek çoğu tarafından saçma bulunan oyun, firmanın sonraki ilginçliklerine de yol gösterdi.

Firma iki yıl önce Kara Cuma münasebetiyle boğa dışkısı satışa sundu. Toplamda 180 000$ satış yapan firma, iyi bir gelir elde etti. Geçen yıl Kara Cuma gününde ise firma insanlardan karşılıksız olarak 5$ bağış talep etti. Sonuçta 71000$ toplandı ve firma parayı çalışanları arasında paylaştırdı.

Bu yıl ki kepçe etkinliği yine Kara Cuma günü başladı. Ne kadar sürecek ya da ne kadar derine inilecek bir bilgi yok çünkü insanlar halen bağış yapmaya devam ediyor. Bağışın karşılığında da insanlara bir şey verilmiyor olması işin ilginç tarafı. Etkinlik garip bir sosyolojik deney olarak da görülebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4350 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, holiday hole ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim