Anlık Bildirim

Amazon, Rivian'dan 100.000 adet elektrikli kamyonet sipariş etti

Amazon, 700 milyon dolar yatırım yaptığı Rivian'dan 100.000 adet elektrikli kamyonet sipariş etti. Şirket paket teslimatını bu kamyonlarla yaparak karbon tasarrufu sağlayacak.
Alışveriş devi Amazon, operasyonlarının emisyonlarını azaltmaya yönelik bir dizi önlem aldığını duyurdu. Şirket, 2040 yılına kadar "karbon nötr" hale gelmeye yönelik bir yol haritası belirledi. Amazon, diğer şirketleri de "İklim Sözü" adını verdiği bu hedefe ulaşmaya çağırıyor.
Amazon'un uygulamayı planladığı önlemlerden biri kargoları, Rivian'dan temin edilecek pille çalışan kamyonetlerle teslim etmek. Alışveriş devi, geçtiğimiz aylarda elektrikli araç şirketine 700 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Perşembe günü de Rivian'dan 100.000 adet elektrikli kamyonet sipariş ettiğini açıkladı.

Elektrikli kamyonetler 2021'de yollarda olacak

Elektrikli kamyonetlerin ilk partisi 2021 yılında hizmet vermeye başlayacak. Amazon, 2030 yılına kadar 100.000 adet siparişin tamamının eline ulaşmasını umuyor. Şirket bu sayede yılda yaklaşık 4 milyon metrik ton karbon tasarrufu sağlayacağını tahmin ediyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim