Anlık Bildirim

Android One programı beklentilerin altında kaldı

Google'ın giriş seviyesindeki Android akıllı telefonlara çeki düzen vermek ve referans bir model oluşturmak amacıyla ile geçen yıl Hindistan'da başlattığı Android One programı bilindiği üzere ülkemizde de geçtiğimiz haftalarda faaliyetine başladı. Ancak program henüz beklenen seviyede değil. 

MediaTek'in geçen yıl Hindistan'da 2 milyon Android One cihazı tahmini sonrasında bu rakamın 800 binde takılı kalması eleştirileri de beraberinde getirdi. Özellikle Cyanogen ile Micromax'ın ülkedeki ortaklığı ön plana çıkarken, aynı fiyat seviyesindeki pek çok telefon Android One programını baltalayan faktörler oldu.

Google'ın güncelleme garantisi vermesinin bile kurtaramadığı program için yeni planlar masaya yatırıldı. Google ürün yönetimi başkan yardımcısı Caesar Sengupta gelecekteki planlarını teknoloji dünyası ile paylaştı.

Android One kullanıcıları ve üreticilerine programın kesintisiz devam edeceği konusunda garanti veren Sengupta, hatalarından ders almayı ve bu derslere göre de stratejilerini şekillendirmeyi planlıyor. 

Yol haritasında Android One cihazlarının sayısının artırılması öncelik arz ediyor. Yeni nesil Android One cihazlar için 20 üretici daha programa katılacak ve 100$-200$ fiyat aralığına daha fazla önem verilecek. Ayrıca perakende kanallarında cihazların görünürlüğünün artırılması da planlar arasında. 

Yeni planlar ile Android One programının ne kadar payını artırabileceğini zaman gösterecek. Ancak rekabetin en yoğun olduğu segmentte Google'ın bile tutunmakta zorluk yaşadığını görüyoruz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8433 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android one
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim