Anlık Bildirim

Android One programında önemli değişiklik

General Mobile 4G ile ülkemize de giriş yapan Android One programı üreticileri tatmin edemedi. Google'ın kapısını çalan üreticiler istedikleri tavizleri koparmış gibi görünüyor.
Google'ın giriş seviyesi akıllı telefon pazarına çeki düzen vermek ve düzenli güncelleme kapsamına almak için geçen yıl başlattığı Android One programı pek de istendiği gibi gitmiyor. Tüketici tarafından büyük ilgi görmeyen program üreticileri de pek tatmin etmedi ve büyük bir değişiklik yapılacak gibi görünüyor.

Google program kapsamında üreticilerin belirli bir donanım bileşeni listesi kullanmalarını ve stok arayüzden uzaklaşmamalarını zorunlu kılıyor. Durum böyle olunca ortaya çıkan telefonlar da birbirine çok benziyor ve farklılaşma olmuyor. Üreticiler sorunlarını dile getirince değişim de kaçınılmaz oldu.

Gelen bilgilere göre Google programdaki bazı kısıtlamaları kaldırdı. Artık donanım bileşenlerinin seçimi konusunda üreticiler özgür ve isterlerse kendi tedarik zincirleri ile çalışabilecekler. Ayrıca cihazlara güncelleme verilmesi konusunda Google geri plana çekildi ve görev üreticilere verildi. Yani aslında programı öne çıkaran tüm unsurlar ortadan kalkmış oldu.

Bazı üreticiler Android One programı ile sıradan giriş seviyesi Android cihaz üretmek arasında bir fark kalmadığını belirtiyor. Sadece stok Android arayüzü ve güncelleme garantisi programın avantajı olarak kalacak. Google bu değişiklikler ile daha fazla üreticinin programa katılmasını ve daha fazla satış yapılmasını umut ediyor. 

Google'ın programa serbestiyet kazandırması perde arkasında kendisini de oldukça ilgilendiriyor zira kapsama alanındaki cihazlar arttıkça çekirdek uygulama ve Play Store platformu daha fazla kullanım alanı bulacak. Özellikle Asya'da MIUI, Flyme OS, Aliyun OS gibi modifiye işletim sistemleri revaçta ve bu platformlar Google'ın oyun dışında kalmasına neden oluyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6329 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android one, android one changes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim