Anlık Bildirim

Android'in tarihi başarısı: Windows işletim sistemini geride bıraktı!

Yıllardır internete erişim amacıyla en fazla kullanılan işletim sistemi ünvanını elinde bulunduran Microsoft Windows, liderlik koltuğunu mobil dünyanın güçlü isimlerinden Android’e kaptırdı.
Kullanım oranı açısından aylardır Windows’u yakın takibe alan Android, sonunda hedefine ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. StatCounter’ın -2.5 milyon web sitesinden aldığı veriler ışığında- yayınladığı son rapora göre yüzde 37.93 orana ulaşan Android, adeta burun farkıyla internete erişim için dünyanın en çok tercih edilen işletim sistemi oldu. Windows ise yüzde 37.91'e gerileyerek rakibinin hemen arkasında yarışa devam ediyor.

Geriye dönüp baktığımızda 2012 yılında yüzde 80 gibi hayli yüksek bir dilime sahip olan Windows, aradan geçen zaman içerisinde ciddi kan kayıpları yaşadı. Öyle ki 2014 senesinde yüzde 63 dolaylarına gerileyen platform, 2016'da yüzde 50'nin altına düştü. Aynı dönemde yüzde 2.8 seviyelerinde bulunan Android’in özellikle 2014 yılından sonraki sıçramaları dikkatlerden kaçmıyor. Listenin üçüncü sırasında iOS gelirken, onu OS X işletim sistemi takip ediyor.

Akıllı cihazların gelişen donanım özellikleriyle daha fonksiyonel bir yapıya ulaşmaları ve çok daha pratik olmaları nedeniyle satışlar pozitif yönde etkileniyor. Diğer taraftan -Samsung başta olmak üzere- Android'i tercih eden marka sayısı da her geçen gün artıyor. Kullanıcılar ise günümüzde artık işlemlerinin büyük bölümünü bilgisayarlardan değil, akıllı telefonlardan halletmeyi tercih ediyor. Bakalım Android’in bu yükselişi önümüzdeki zaman dilimlerinde artarak devam edecek mi…
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4590 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim