Anlık Bildirim

Apple, A9 çipsetlerinin üretimi için Samsung'un kapısını çalmaya hazırlanıyor

 
Apple, A9 çipsetlerinin üretimi için Samsung'un kapısını çalmaya hazırlanıyor
Apple ile Samsung uzun süredir akıllı telefon pazarında kıyasıya rekabet etse de teknoloji dünyası iki şirketi zaman zaman işbirliği yapmaya da itmişti. Apple'ın uzun süredir geliştirdiği çipsetlerde üretimin büyük bölümünü Samsung'un üstlendiğini hatırlayalım, son olarak A7 çipsetlerin üretiminde Samsung önemli rol üstlenmişti.

Daha sonra A8 çipseti üretiminde ise Samsung'a bağımlılığından kurtulmayı amaçlayan Apple üretim için TSMC'yi tercih etmişti. Apple'ın şu an için en güncel çipseti olan A8'in iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde kullanıldığını hatırlatalım. Bloomberg'de yayınlanan bir haber ise Apple'ın A9 çipset üretimi için yeniden Samsung'un kapısını çalacağını iddia ediyor.

Yeni çipsetin gelecek nesil iPhone modellerinde kullanılması bekleniyor. Samsung ise 14 nm üretim teknolojisine geçerek mobil platformda ilk kez bu teknolojide çipsetleri yaygın olarak kullanıma sunmuştu. Üretim teknolojisinin gelişmesi daha yüksek performans veya daha az ısınma gibi avantajlar sağlıyor. Samsung'un da bu konuda dikkat çekmesi iki rakibin yeniden el sıkışmasına sebep olabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5351 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone, çipset ve
4 etiket daha anlaşma apple a9 Samsung Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim