Anlık Bildirim

Apple, App Store aramalarında değişiklik yapıyor


Apple'ın popüler uygulama arama motoru Chomp'u satın almasından sonra uygulama mağazasındaki arama algoritmasında bazı değişiklikler olmaya başladığı rapor ediliyor. 
Bazı uygulama geliştiricilerin dikkatini çeken algoritma artık uygulama ismi ve anahtar kelimelere daha az ağırlık veriyor. Böylece uygulamanın üst sıralara çıkması için isim ve anahtar kelime seçimine önem verenlerin çabası biraz boşa çıkmış olacak.
Apple'ın arama algoritmasına ilk müdahalesi indirme sayılarını da entegre etmek oldu. Böylece arama terimlerine yakın isim veya etiketi olan ancak indirme sayısı az olan uygulamalar, indirme sayısı çok olan uygulamaların gerisinde kalacak. Chomp yazılımının da temelinde uygulamaların başlığı, popülaritesi ve fonksiyonlarını öğrenmek yatıyor. Yeni arama algoritmasında Chomp'un büyük etkisinin olacağı açık. 
Apple'ın bu değişikliği şu anda her ülkede aktif değil. İngiltere, Almanya ve Polonya'daki geliştiriciler yaşanan değişikliği rapor ediyor. Daha az kaliteli uygulamalar arama listelerinden artık kayboluyor. Arama sonuçları App Store sıralamalarına daha çok yaklaşmış durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim