Anlık Bildirim

Apple Arcade oyun servisi için 500 milyon dolarlık yatırım

Teknoloji devi Apple'ın oyun servisi olarak hizmete sunacağı Apple Arcade için 500 milyon dolardan fazla bir yatırım yapacağı açıklandı. İşte şirketin, yeni oyun servisi için planları.
Apple'ın video oyunu abonelik hizmeti olan Apple Arcade'in 500 milyon doların üzerinde bir yatırımla destekleneceği bildirildi. Gelen haberlere göre şirket 100'den fazla oyun için büyük bir yatırım planlıyor.

Oyunlar, Google Play Store'da olmayacak

Financial Times'ın raporuna göre Apple, oyun servisi işine ciddi bakıyor. Zira 500 milyon dolarlık bu bütçe, şirketin yeni duyurduğu Apple TV Plus hizmeti için ayırdığı 1 milyar dolar ile karşılaştırıldığı zaman, oldukça yüksek bir meblağ olduğu daha iyi anlaşılıyor. Ayrıca şirket, oyunlarını Apple Arcade platformunda yayınlamayı seçen geliştiricilere de teşvik adı altında ödeme yapacak.
Apple'ın planları bununla da sınırlı değil. Gelen haberlere göre Apple Arcade platformunda yayınlanan tüm oyunlar, buraya özel olacak ve Google Play Store'da yer almayacak. Ancak geliştiricilerle yapılan anlaşmalarda oyunların PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformlarında da piyasaya sürülebileceği belirtiliyor. Apple Arcade hizmetine abonelik ücretlerinin ne kadar olacağı ise şimdilik soru işareti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim