Anlık Bildirim

Apple, Mac için iTunes uygulamasını parçalıyor

Apple'ın bir süredir yapması beklenen iTunes uygulamasını parçalanması, saygın bir geliştiricinin elde ettiği bilgiye göre şimdiden başladı. Firma onun yerini iOS tabanlı uygulamalarla dolduracak.
macOS 10.15 ile birlikte Apple, Mac için Music ve Podcasts başta çok sayıda iOS tabanlı uygulamayı kullanıma sunabilir. Bilginin kaynağı ise geliştirici Steve Troughton-Smith.
Bu akşam atılan tweet dizisi ile bulduğu kanıtlara dayanan ve Apple’ın UIKit tabanlı Music, Podcasts ve Books adlı üç macOS uygulaması üzerinde çalıştığını açıklayan geliştirici, bunların hepsinin TV uygulamasının içinde yer alacağını da belirtti.
Bu hizmetlerin her biri için ayrı uygulamalar olacağından yola çıkarak Apple’ın iTunes uygulamasını parçalayıp yerine Podcasts, Movies, TV Shows gibi uygulamaları koyacağını anlayabiliyoruz. Şuan firmanın halihazırda sahip olduğu Books uygulaması ise yeni versiyonunda sesli kitapları da içerecek şekilde güncellenebilir.

macOS Mojave versiyonuyla çapraz platform uygulamaların temelini atan Apple, iOS ve Mac uygulama ekosistemlerini birleştirmeyi hedefliyor. Mojave tanıtımı sırasında Apple, iOS işletim sisteminde yer alan Borsa, Ev, News ve Sesli Notlar gibi uygulamaları Mac kullanıcılarının hizmetine sunmuştu.
Troughton-Smith geçmişte Apple’ın planları hakkında doğru paylaşımlarda bulunmuştu. Bu sebeple kendisinin yazılımlardan çıkardığı bu bilgi parçalarına güvenmek pek de yanlış bir hareket olmaz.
Apple’ın 3 Haziran’da düzenleyeceği WWDC 2019 bünyesinde yeni macOS 10.15 ve iOS 13’ün tanıtılması bekleniyor. Bu konferansta iTunes’un kaderi hakkında da daha fazla bilgi edinebileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim