Anlık Bildirim
4 Şubat Perşembe günü saat 21.00 itibariyle ülkemizde hizmete sunulan Apple Music, 3 aylık ücretsiz kullanımın da avantajı ile kısa sürede ciddi ilgi gördü. En azından çoğu kullanıcı bu ücretsiz dönemde Apple Music’ten faydalanıp sonrasında Spotify, Turkcell Müzik gibi servisleri de plana dahil edip, kendilerine göre en uygun olan servisten faydalanma yoluna gitmeyi planlamıştı belki ancak Apple tarafında olaylar biraz garip bir hal almaya başladı.

Apple Music için iddialar aslında şirketin marka imajını ciddi anlamda sekteye uğratacak cinsten. Kullanıcılar, Apple Music açıldığı anda kullanıma sunulmuş bir çok parçanın bir gün sonra sistemden kaldırıldığından, listelerinde yer alan şarkılarınsa çalma sorunları yaşadığından bahsediyor.

Bu ve benzeri nitelikteki durumlara sebep olaraksa Apple’ın anlaşma şartları sağlanmadan Türkçe içerikleri sunmaya başlaması gösteriliyor. Konuya ilişkin hususlar netlik kazanmamış ve sadece iddia aşamasında olsa da çeşitli mecralarda DMC ve Avrupa Müzik şirketlerinin arkasındaki isimlerce de bu iddiaların doğrulanması olaya farklı bir boyut kazandırıyor. Her iki şirketin de dijital ortamdaki haklarını elinde burundurduğu 200.000’den fazla parça bulunuyor.

iTunes üzerinden Türkiye’de dijital müzik yapımcıları ile önemli anlaşmaları bulunan Apple’ın şimdi böylesi bir işe girişmiş olması kulağa pek de mantıklı gelmiyor ancak taraflar arasında bir şekilde mutabakat sağlanamadığı aşikar. Türkiye’de yabancı müziğin dijital satışlardaki payının %10-15 seviyelerinde olduğunu da düşünürsek Türkçe müzik tarafına hakim olmadan Apple Music ya da türevi herhangi bir servisin pazarda etkin olabileceğini düşünmek pek de mantıklı olmayacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde bu durum nasıl sonuçları ortaya çıkaracak.
Aşağıdan Apple Music için hazırladığımız videoyu izleyebilirsiniz:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5174 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple music, apple müzik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim