Anlık Bildirim

Apple, Samsung ve LG'den daha fazla MicroLED patenti başvurusu yaptı

Cihazlarında kendi ürettiği ekranları kullanmak isteyen Apple, 2014'te satın aldığı LuxVue Technology ile birlikte Kore'de Samsung ve LG'den daha fazla MicroLED ile ilgili patent başvurusunda bulundu.
Apple ve yan kuruluşu LuxVue Technology'nin Güney Kore'de Samsung ve LG'den daha fazla MicroLED ile ilgili patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Kore Fikri Mülkiyet Ofisine (KIPO) göre göre, Apple 11 patent başvurusu yaparken, LuxVue Technology son on yılda Kore'de MicroLED teknolojisi için 23 patent başvurusunda bulunmuş durumda. Düşük enerji tüketimli MicroLED ekranlar üzerinde çalışan LuxVue Technology, 2014 yılında Apple tarafından satın alınmıştı.
Aynı dönemde, Samsung Electronics 24 MicroLED patenti başvurusu yaparken LG Electronics 29 başvuru yaptı. Diğer birkaç şirketin de az sayıda başvuru yaptığını belirtelim. Apple'ın patentleri MicroLED'in yonga mimarisi ile ilgili. Samsung ve LG de yeni panel teknolojisinin geliştirilmesi için var güçleriyle çalışan firmalardan. Hatta Samsung, CES 2018'de 150 inçlik bir MicroLED TV sergilemişti.

MicroLED patenti başvuruları 5 yılda 10 kat arttı

Buna karşılık LG Electronics, Eylül ayındaki IFA tüketici elektroniği fuarında, LG Display ve LG Innotek ile ortaklığıyla MikroLED ekranını duyurmayı planlıyor. Minyatür ışık yayan diyot dizilerine sahip olan MicroLED ekranlar, gelecekteki elektronik cihazların daha ince ve daha parlak hale gelmesinin yanında daha düşük güç tüketmelerini sağlayacak.
2012 yılında Kore'de MicroLED ile ilgili patent başvurularının sayısı sadece 12 iken geçen yıl bu sayı 120'ye yükseldi. Yani 5 yılda 10 katlık bir artış söz konusu. Genel olarak son 10 yılda toplam rakam 119'u Koreli büyük firmaların, 116'sı ise yabancı şirketlerin başvurusu olmak üzere 358 seviyesine ulaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim