Anlık Bildirim

Apple Watch Series 4'te önceki modelden daha küçük bir pil var

Apple'ın geçtiğimiz günlerde resmen tanıttığı Apple Watch Series 4'ün 18 saat pil ömrü sunmasına rağmen bir önceki nesilden %20 daha düşük bir pil kapasitesine sahip olduğu ortaya çıktı.
Akıllı saatlerin genellikle her gün şarj edilmesi gerekir. Zira henüz yeniden şarj etmek zorunda kalmadan haftalar boyunca kullanabileceğimiz bir akıllı saat üretilmedi. Dolayısı ile her yeni nesilde pil kapasitesinin daha da iyileştirilmiş olmasını umuyoruz.
Ne yazık ki Apple'ın yeni akıllı saatinde durum böyle görünmüyor. MacRumors tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple Watch Series 4'ün pil kapasitesi önceki nesilden daha düşük. Söz konusu bilgi Apple Ürün Bilgi Sayfası'nda yer alıyor. Şirket aşağıda yer alan bu bilgileri yasal olarak ve güvenlik nedeniyle açıklama yükümlülüğünde:
  • Apple Watch Series 3 (42 mm): 1.34 watt-saat
  • Apple Watch Series 4 (44 mm): 1.12 watt-saat
  • Apple Watch Series 3 (38 mm): 1.07 watt-saat
  • Apple Watch Series 4 (40 mm): 0.86 watt-saat

Kapasite yükselmese de pil ömrü aynı

Apple daha küçük pile sahip olmasına rağmen yeni akıllı saatinin hala aynı şekilde 18 saat pil ömrü sunduğunu söylüyor. Elbette bu, cihazda kullanılan yeni bileşenlerin daha az güç tüketmesi ile mümkün olabilir. Ayrıca akıllı saati kullanım şeklinizin de pil ömrünü etkileyeceğini unutmamak lazım.
Her halükarda Apple'ın verdiği rakamları doğru kabul edersek, Apple Watch Series 4'de daha büyük bir pile yer verilmemesi hayal kırıklığı yaratsa da Series 3 ile aynı pil ömrüne sahip olması bunu bir nebze de olsa telafi ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim