Anlık Bildirim

Apple belgelerini sızdırmaktan dolayı Samsung cezaya çarptırılabilir

Apple belgelerini sızdırmaktan dolayı Samsung cezaya çarptırılabilir

Samsung ve Apple arasında yıllar önce başlayan ve halen devam eden patent davaları, zaman zaman daha farklı davaların da açılmasına neden oluyor.

Apple ile Samsung arasında tasarım patentlerinin ihlali ile ilgili davada Samsung, Apple'ın başka firmalara sunduğu patent anlaşmalarını kendisine sunmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine mahkeme de Apple'ın Nokia ile olan patent anlaşmalarını mahkemeye sunmasını istemişti. 

Apple'ın mahkemeye sunduğu patent anlaşması evrakları sadece bu dava içerisinde kullanılması gereken belgelerdi. Ancak gelen bilgilere göre Samsung mahkemeye sunulan bu evrakları toplamda 100 çalışan ve 130 yetkisiz avukata dağıttı. Amacı ise Nokia ile devam etmekte olan patent görüşmelerinde elini güçlendirmekti.

Mahkeme ise dağıtılan evrakların davaya özgü olduğunu ve kesinlikle dışarı çıkarılmaması gerektiğini belirterek Samsung'dan savunma istedi. Ayrıca Nokia ve Apple da konu ile ilgili dinlenecek. Firmalar 9 Aralık tarihinde yargıç karşısına çıkacak. 

Eğer Samsung suçlu bulunursa hem kendisi hem de yetkisiz avukatlar cezaya çarptırılacak. Samsung ise istem dışı bir sızıntının meydana geldiğini belirtmekle yetiniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1107 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, patent ve
2 etiket daha Samsung Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim