Anlık Bildirim

“Apple, derinlik algılama konusunda Qualcomm’un 2 yıl önünde”

Apple’ın iPhone 8 modelinde derinlik algılayan bir kamera sistemi kullanacağı sıklıkla dile getiriliyor. Otoritelere göre Apple bu konuda kendisini oldukça geliştirmiş.

Geçtiğimiz haftalarda Qualcomm’un derinlik algılayabilen kamera teknolojisi hakkındaki duyurusunu okumuştuk. Gelecek adına önemli potansiyeli olan derinlik algılama teknolojisi ile ilgili ilginç bir açıklama geldi.

Apple’ı yakından takip etmesi ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, 3 boyutlu derinlik algılama konusunda Apple’ın 2 yıl önde olduğunu açıkladı. Apple’ın iPhone 8 modelinde benzer bir teknoloji kullanacağı iddialarının üzerine gelen bu açıklama aslında iddiaları bir nevi doğrulamış oluyor.

Apple çok ileride

Arka çift kamera ve beraberinde bir kızıl ötesi modül ile yapılandırılan bu yeni kombinasyon ağırlıklı olarak zengin gerçeklik uygulamalarında kullanılacak. Bununla birlikte kişinin yüzünü 3 boyutlu olarak mili saniyeler içerisinde tarayıp ekran kilidini açabileceği de belirtiliyor. Hatta yüz tarama için kombinasyonun doğrudan kullanıcının yüzüne bakması da gerekmiyor.

Kuo; Apple ile Qualcomm arasında yeni teknolojinin kullanımı ile ilgili ortaya çıkan önemli farkları sıralamış. Örneğin Qualcomm henüz teknolojinin başında ve Android ekosisteminde bu teknolojinin yaygın hale gelmesi çok uzun bir zaman alacak. Apple ise iPhone 8 ile birlikte hemen teknolojisini kullanıma sunuyor ve geniş bir yazılım desteği de ilerleyen dönemde yardıma koşacak.

Diğer taraftan Apple tedarik zincirini de oluşturmuş durumda. Kızıl ötesi vericilerin optik bileşenlerini TSMC üretiyor ve üzerinde büyük bir kontrole sahip. Qualcomm ise Himax tarafından geliştirilen ikisi bir arada sensörlerine güvenmek zorunda.

Kuo şimdilik Qualcomm’un teknolojisini sadece Xiaomi’nin incelediğini ve onun da iPhone 8 modelinin konsepti nasıl kabul ettireceğini gördükten sonra telefonlarında yer vermek istediğiniz belirtiyor.

Henüz piyasaya çıkmış herhangi bir ürün olmadığı için karşılaştırma yapmak zor ancak Apple bilindiği gibi bir teknolojiyi kullanıma sunduğunda kaybolup gitmesine kesinlikle izin vermiyor ve sürekli geliştiriyor. Bu bakımdan gelecek için ağırlık Apple tarafında diyebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4494 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 8 ve
2 etiket daha qualcomm depth sensing
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim