Anlık Bildirim

Apple, geçtiğimiz yıl CEO'su Tim Cook'a 9.2 Milyon dolar ödedi

Apple, geçtiğimiz yıl CEO'su Tim Cook'a 9.2 Milyon dolar ödedi
Apple'ın büyük ekranlı iPhone modellerini satışları iyi gidiyor gibi görünüyor.Geçtiğimiz günlerde şirketin Asya pazarında yükselişe geçtiğini bu haberde sizlerle paylaşmıştık.Görünen o ki teknoloji devi bu gidişatın sorumlularını da ödüllendiriyor.

Yapılan açıklamayla şirketin yöneticilere ve bazı diğer çalışanlara ödediği maaşları paylaşan Apple'ın açıklamasında ilk dikkat çeken nokta Tim Cook'un maaşı oldu. Yıllık maaşı 1.7 Milyon dolar olarak açıklanan yöneticinin ikramiyeler ve ödenekler ile geçen yıl toplam 9.2 Milyon dolar kazanç sağladığı açıklandı. Tim Cook 2013 yılında toplam 4.2 Milyon dolar kazanmıştı, bu yıl ise gelirini %119 arttırmış durumda.

Raporda Apple'ın geçtiğimiz yıl Burberry şirketinden bünyesine kattığı perakende satış stratejisini belirleyen Angela Ahrendts'in hisse senedi ödülleri ile birlikte toplam 73 Milyon dolar kazanarak en çok kazanan olması dikkat çekti. Kazancın 70 Milyon dolarını bu ödüller oluşturuyor.
Toplam kazançlara bakılırsa hisse senedi ödülü alamayan Cook'un en üst yöneticiler arasında en az kazanca sahip olanlardan biri olduğu söylenilebilir. 
 
Apple, geçtiğimiz yıl CEO'su Tim Cook'a 9.2 Milyon dolar ödedi
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1444 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim