Anlık Bildirim

Apple, haber sızdıran 12 çalışanını tutuklatarak sert bir uyarı yayınladı

Apple, şirket çalışanlarının ve ortaklarının basına haber sızdırmasından yana oldukça sıkıntılı günler yaşıyor. Şirket sızıntıları önlemek için çalışanlarına sert bir uyarı not gönderdi.
Teknoloji dünyasının olmazsa olmazı sızıntı haberleri, kullanıcılar açısından olumlu bir şekilde karşılansa da, sızıntıya maruz kalan şirketler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Teknoloji devi Apple bugün çalışanlarına bir uyarı notu göndererek, sızıntılar konusunda dikkatli olmalarını söyledi. İşin ilginç tarafı ise bu uyarı notunun da basına sızdırılmış olması.

Apple: Geçen yıl haber sızdıran 12 kişi tutuklandı

Bloomberg'ten Mark Gurman'ın haberine göre, Kaliforniya merkezli şirket yayınladığı uyarı notunda, geçen yıl 29 sızıntı vakası yakaladıklarını ve bunun sonucunda da 12 kişinin tutuklandığını kaydedetti. Apple ayrıca bu insanların sadece işlerini kaybetmekle kalmadıklarını, başka şirketlerde de iş bulmakta çok zorlanacaklarını belirtiyor. Yeni bir ürünle ilgili çıkan sızıntıların, piyasadaki mevcut modellerin satışını olumsuz yönde etkilediğini belirten yetkililer, pazarın da daha rekabetçi bir hale geldiğini savunarak bu konudaki mağduriyetlerini dile getiriyor.
Apple, sızıntı yapan kişilerin büyük bir suç işlediklerini ve federal suçlar sınıfında yer alan ticari sırların açığa çıkarılmasıyla yargılanacaklarını söylerken, bunun sonucunda da hapis ve büyük para cezalarına çarptırılabileceklerini belirtiyor. 135 bin çalışan ve dev bir tedarik zincirine sahip olan Apple'ın çalışan ve ortaklarına yaptığı bu uyarıların işe yarayıp yaramayacağı ise şimdilik büyük bir soru işareti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7731 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, apple ceo ve
2 etiket daha sızıntı haberler Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim