Anlık Bildirim

Apple iPhone 8'in kablosuz şarj pedi sızdırıldı

Apple'ın 10. yıla özel hazırladığı iPhone 8 modelinin kablosuz şarj teknolojisiyle gelmesi bekleniyor. Akıllı telefonun kablosuz şarj pedine ait olduğu iddia edilen görüntüler sızdırılmış durumda.
iPhone 8'in kablosuz şarj özelliğine sahip ilk iPhone telefon olacağına yönelik söylentiler var. Şimdi ise iPhone 8'in kablosuz şarj pedinin içindeki ana parça olduğu düşünülen bir bileşene ait fotoğraflar ortaya çıkmış durumda.
Devre kartının ortasında kablosuz güç aktarımını sağlayacak bir bobin var. Kartın yanında ise iPhone 8'in kablosuz şarj pedine güç sağlayacak bir lightning girisi bulunuyor. Üzerindeki etikette çıkış voltajı 5V-12V, giriş akımı 0.6A-2A ve çıkış gücü 5W-10W olarak görünüyor.
Weibo'daki sızıntı kaynağına göre, Apple'ın kablosuz şarj pedi Wireless Power Consortium Qi standardıyla uyumlu olarak gelecek. Baskılı devre kartının (PCB) pek Apple yapımına benzemediği söyleyen bazı yorumcular, sızıntının şüpheli olduğunu söylüyorlar. Bu bileşen, iPhone 8 için üretilecek üçüncü parti bir kablosuz şarj aksesuarından alınmış da olabilir.

Samsung'un kablosuz şarj pedine benziyor

Şimdilik sızdırılan bileşenlerin bir Apple iPhone 8 aksesuarına ait olup olmadığını doğrulamanın hiçbir yolu yok. Yukarıda karşılaştırma yapılabilmesi için Samsung'un kablosuz şarj pedinde bulunan benzer bir bileşenin görüntüsü var.
Kablosuz şarj teknolojisini sunabilmek için iPhone 8'in cam bir arka panele sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca cihazın OLED ekranlı ilk iPhone olacağı neredeyse kesinleşmiş durumda. Fiziksel Home butonunun ortadan kaldırılması, Touch ID sensörünün nereye entegre edileceği konusunda farklı söylentilerin ortaya çıkmasına neden oldu.
Gerçekleri öğrenebilmemiz için Eylül veya Ekim ayında tanıtılması beklenen iPhone 8'i beklemekten başka şansımız yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7361 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim