Anlık Bildirim

Apple, iPhone pil değişim programının zararını, "gereksiz" onarım yaparak çıkarmaya çalışıyor

Bazı iPhone sahipleri, Apple'ı iPhone pil değiştirme programını kötüye kullandığını ve cihazların pillerini değiştirmek için gereksiz maliyetler çıkarmakla suçluyor. Konunun detayları haberimizde.
Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz Aralık ayının sonunda eski model iPhone telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığını itiraf etmişti. Şirkete göre bu yavaşlatma işlemi eski cihazların ömrünü uzatmak ve pillerindeki performans düşüklüğünü dengelemek için yapılmış olsa da, birçok iPhone kullanıcısı şirketi dava etmişti.
Yaşanan bu olaylar üzerine Apple, 2018 yılı boyunca iPhone müşterilerinin cihazlarının bataryasını, 79 dolar yerine, 29 dolar karşılığında değiştirmelerine olanak tanıyan batarya değişim programını duyurdu. Ancak BBC'de yayınlanan bir habere göre Apple, şirketin bu değişim programını müşterilerden daha fazla para almak için kötüye kullanıyor.

Apple gereksiz bahanelerle servis ücretini yükseltiyor

Josh Landsburgh adındaki bir Apple müşterisi pil değişim programından yararlanmak için cihazını şirkete gönderdiğini ve Apple'ın kısa bir süre sonra cihazındaki küçük bir darbeyi bahane göstererek kendisinden 270 dolar onarım ücreti talep ettiğini açıkladı. Söz konusu darbenin pil ile ilgisi olmamasına rağmen şirket pil değişimini ancak bu darbenin onarılması sonrası yapabileceğini belirttiği için Landsburgh, cihazının garantisini bozarak pil değiştirme işlemini yerel bir tamirhanede gerçekleştirdiğini söyledi.
David Bowler adlı bir başka iPhone sahibi ise pil değişimi için Apple'ın kendisine, mikrofon ve hoparlöründe sorun olduğunu ve 340 dolar karşılığında tamir etmeleri gerektiğini teklif ettiklerini iddia ediyor. Bowler ise bu teklifi kabul etmediğini ve telefonunun pilini özel bir serviste değiştirdiğini belirtiyor.
Apple iddialar ile ilgili suskun kalırken, konu hakkında: "Pili değişmesi gereken iPhone'ların, örneğin ekranında çatlak varsa ve bu pil değiştirme işlemini engelliyorsa, öncelikle o sorunun giderilmesi gerekiyor. Bu da tamiratın maliyetini yükseltecektir." açıklamalarını yaptı. Apple'ın bu mazareti, gelen şikayetlerle örtüşmese de tüketicilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığı kesin.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12956 kez okundu.
28 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
servis, şikayet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim