Anlık Bildirim

Apple ile mücadele Qualcomm’un belini büktü

Uzun süredir Apple ile patent ihlali konusunda hukuk mücadelesi içerisinde olan Qualcomm üçüncü çeyrek sonunda yüzde 90 civarında bir faaliyet karı düşüşü yaşadı.

Tekelleşme konusunda farklı ülkelerde yaşadığı soruşturmalara bir de Apple ile olan patent kavgası eklenince Qualcomm ağır darbe almaya başladı. Firmanın net karı yüzde 90 düşüş kaydetti.

Apple ile patent davası etkiledi

Firmanın üçüncü çeyrek tablolarına göre elde edilen gelir 5.91 milyar dolar olarak gerçekleşti. Beklentilerin üzerinde bir rakam olsa da net gelir yüzde 90 düşüşle 168 milyon dolar oldu. Bunda en büyük faktör Apple ile olan hukuk mücadelesi.

Bu yıl başlarında iPhone modellerinde kullanılan modem yongalarının performansı konusunda başlayan kavga daha sonra patent mücadelesine dönüşmüştü. Apple sorun çözülene kadar Qualcomm’un talep ettiği lisans bedelini ödemek istemiyor. Qualcomm patent ihlaline konu olan Apple cihazlarının satışının yasaklanmasına uğraşırken, Apple’ın da Qualcomm’u tedarikçi listesinden çıkardığı gündeme gelmişti.

Ortaya çıkan sıkıntılar ve tahsil edilemeyen lisans bedelleri Qualcomm’u zor durumda bıraktı. Analiz uzmanları Apple ile olan ortaklık tamamen bitse bile firmaya bir etkisinin olmayacağını belirtiyor ne var ki Tayvan’da 780 milyon dolar civarında bir tazminat cezası verilmesi gündeme geldi. Yani Qualcomm bir süre daha karından önemli miktarlar kaybedebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim