Anlık Bildirim

Apple, kullanıcıları yanıltarak abonelik satan uygulamaları yasaklayacak

Teknoloji devi Apple, abonelik modeliyle çalışan uygulamalara bir düzenleme getiriyor. Şirket kullanıcıları yanıltan ve şartları açıkça belirtmeyen uygulamaları kaldıracak.
Apple, abonelik modelini benimsemiş uygulama geliştiricilerinin uyması gereken yeni kuralları açıkladı. Geliştiriciler açısından sabit bir gelir oluşturması bakımından tercih edilen ve abonelik sistemiyle çalışan uygulamalar artık kullanıcıları yanıltamayacak ve tüm şartları açıkça belirtmek durumunda kalacak.

Şartlar açık bir şekilde belirtilmeli

Kullanıcıların yanıltıcı görsel ve içerikle kandırılarak çeşitli uygulamalara abone olması Apple'ın da gündeminde. Şirket aylık abonelik sunan uygulamaların, kullanıcılar için net ve anlaşılabilir hale gelmesini istiyor. Bundan böyle uygulama geliştiricilerin, abonelik şartlarını tam olarak tanımlamaları ve kullanıcıların aboneliklerini nasıl yönetip, iptal edebileceklerini göstermeleri gerekiyor.
Bu da geliştiricilerin yıllık ve aylık abonelik ücretlerini ayrı ayrı ve net bir şekilde yazmaları, görselde küçük ibarelerle kullanıcıları yanıltmamaları, şartları anlaşılabilir ve açık bir şekilde belirtmeleri gerektiği anlamına geliyor. Bu duyurudan sonra Apple'ın yönergelerine uymayan uygulamaların ise yasaklanacağı belirtildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim