Anlık Bildirim

Apple ve Qualcomm arasındaki savaş kızışıyor

Apple ve Qualcomm arasında bir süredir devam eden patent savaşı, Apple’ın açtığı yeni dava ile farklı bir boyuta taşındı. Her iki şirket de davayı kazanabilmek için ellerinden geleni yapıyor.

Apple ve Qualcomm arasındaki savaş kızışıyor Tam Boyutta Gör
 

Apple, sahip olduğu patentleri ve hakları ihlal ettiği gerekçesiyle Qualcomm’u İngiltere’de dava etti. Davada adı geçen patentin hangi teknolojiye ait olduğu ve içeriği açıklanmadı fakat bu yeni dava ile Apple ve Qualcomm arasındaki savaş biraz daha kızışmış oldu.

Bir süredir davalık olan iki şirket, geçtiğimiz günlerde Apple’ın Qualcomm’u haksız rekabetle suçlaması üzerinde gündeme gelmişlerdi. Apple, sektördeki konumunu kullanarak haksız rekabet yaratan Qualcomm’un cezalandırılması gerektiğini savunuyordu. Bunun yanı sıra Qualcomm’un Apple’a 1 milyar dolar borcu olduğu da iddia edilmişti. İddialara göre Qualcomm, iPhone'lar için kablosuz bağlantı çipleri ürettiği dönemde Apple'a ait olan bu parayı almış ve iade etmemişti.

Apple’ın Qualcomm’u dava ettiği dönemlerde başlayan ve art arda sonuçlanan soruşturmalar, Qualcomm’un milyonlarca dolar ceza ödemesine neden olmuştu. Şirkete Tayvan’dan, Avrupa Birliği’nden ve Güney Kore’den toplam 900 milyon dolar ceza kesilmişti. U.S. Federal Trade Commision’da hala Qualcomm’un haksız rekabet yapıp yapmadığını araştırıyor.

Bu noktadan sonra Apple ve Qualcomm arasındaki iş ilişkisinin nasıl şekilleneceği bilinmiyor fakat davalardan ötürü şirket anlaşmalarında değişiklik olmayacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4535 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, patent davası ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim