Anlık Bildirim

Android ve Windows tarafında giderek yaygınlaşmaya başlayan OLED ekranlar, halen iOS tarafında kendisine yer bulamadı. İddialar, en erken 2018 yılında Apple'ın OLED ekranlara geçiş yapacağını bildiriyor. Buna en büyük dayanak ise, ekran üreticilerinin OLED teknolojisine yatırımlarını artırmaları.


Yılda 200 milyondan fazla satış yapan iPhone modellerine OLED ekran tedarik etmek, gelir anlamında üreticilere büyük bir katkı yapacak ve bu bakımdan üreticiler arasında sıkı bir rekabet mevcut. Apple'ın yine birden fazla tedarikçi ile çalışması bekleniyor.

Gelen bilgilere göre, Samsung ve Apple, ayda 60 000 OLED ekran tedariği için el sıkışmış durumda. Üretime ise 2017 veya 2018 yılında başlanması bekleniyor. Elbette Samsung, bu süreçte tek başına olmayacak. Samsung'un yanına LG, Japan Display ve hatta Sharp'ı satın alan Foxconn gibi diğer üreticilerin de ekleneceği tahmin ediliyor.

OLED nedir?


Organik ışık yayan diyot olarak da tanımlayabileceğimiz OLED ekranlar, hali hazırda pek çok amiral gemi akıllı telefonda kullanılıyor. LCD ekranlara göre daha parlak ve daha ince olan OLED ekranlar, ayrıca daha derin siyah renkleri yansıtabiliyor ve bu esnada pikselleri kapatarak enerji tasarrufuna da katkı yapıyor. Ayrıca siyah ekran üzerinde küçük bildirim pencereleri kullanmaya da imkan veriyor.

Şimdilik bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yok ancak özellikle iPhone 7 lansmanı sonrasında, OLED ekran üretiminin nasıl bir yol haritası izleyeceği de ortaya çıkacaktır. iPhone 7 serisi ise yine IPS LCD ekranlar ile karşımıza gelecek.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim