Anlık Bildirim

Apple yeni nesil iPhone X'da motorlu parça kullanmayacak

Deneyimli analist Horace Dediu, Apple'ın motorlu kamera sistemi kullanan Oppo ve Vivo'nun yolundan ilerlemeyeceğini düşünüyor. 2018 model iPhone X'da motorlu mekanizma görmeyeceğiz.
Oppo ve Vivo, kendi amiral gemisi telefonlarının çerçevelerini inceltmek için inanılmaz derecede yenilikçi bir çözüm buldu. Ancak sektördeki saygın analistlerden biri olan Horace Dediu'ya göre Apple yeni nesil iPhone X'da bu trendi takip etmeyecek. Tahmin ettiğiniz üzere yeni Vivo NEX ve Oppo Find X amiral gemilerinden bahsediyoruz. Vivo NEX'te 8 MP çözünürlükte motorlu ön kamera, Oppo Find X modelinde ise hem ön kamera hem de çift arka kamerayı içeren motorlu bir mekanizma bulunuyor.
Deneyimli analiste göre, bir sonraki iPhone X modelinde benzer bir çözümün kullanıldığını görmeyeceğiz ve cihazda herhangi bir motorlu parça yer almayacak. Ancak telefonun önceki nesilden daha ince çerçevelere sahip olması da gerekecek. Apple'ın motorlu parça kullanmayı tercih etmemesinin sebeplerinden birinin de su geçirmezlik sertifikası olduğu belirtiliyor. Zira böyle bir teknolojinin uygulanması, telefonlarının su geçirmez özellikte olmasını imkansız hale getiriyor.

Lightning portu tarih olabilir

Tüm bunlara ek olarak analist yeni nesil iPhone'ların Lightning portuna bile sahip olmayacağını düşünüyor. Böyle bir durumda kablosuz şarj tek seçenek haline gelirken artık kablolu kulaklık kullanmak da mümkün olmayacak. Apple'ın 2018 iPhone modellerini Eylül ayında tanıtması bekleniyor. Yeni seri üç cihazdan oluşurken ilki iPhone X'un 5.8 inç ekrana sahip halefi olacak. İkincisinin ise 6.1 inç ekranla geleceği iddia ediliyor. Üçüncü modelde ise 6.5 inçlik bir ekran göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim