Anlık Bildirim

Apple'a 440 milyon dolarlık rekor para cezası geldi

VirnetX'in patent ihlali gerekçesiyle Apple'a açtığı dava karara bağlandı. Mahkeme, VirnetX'e ait patentleri FaceTime ve diğer iOS uygulamalarında yasadışı olarak kullanan Apple'a rekor ceza kesti.
Apple'ın bugünlerde yargıya intikal etmiş işleri pek iyi gitmiyor. Cupertino merkezli firma VirnetX'e karşı uzun zamandır sürdürdüğü hukuk savaşında 440 milyon dolar gibi rekor bir cezaya çarptırıldı. İki şirket ilk olarak VirnetX'in 2010 yılında güvenli haberleşme protokolleri patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Apple'a dava açmasıyla karşı karşıya gelmişti.
4G LTE güvenliği de dahil olmak üzere güvenli iletişim için patentli teknolojiye sahip bir internet güvenlik yazılımı ve teknoloji şirketi olan VirnetX'e göre Apple, kendilerine ait olan teknolojiyi FaceTime ve diğer iOS uygulamalarında yasadışı olarak kullanıyordu. Apple'ın bu iddialara itiraz etmesiyle birlikte 7 yıllık destan başlamış oldu. Süreç geçen yıl Apple'ın "yeniden yargılamayı" kaybetmesiye sonuçlandı.

VirnetX, Microsoft'tan da 200 milyon dolar kopardı

VirnetX bugün yaptığı açıklamada, jüri tarafından verilen hükmü açıkladı. Buna göre 41.3 milyon dolarlık bir "kasıtlı ihlal" cezası ve 2016 yılında karara bağlanan 302.4 milyon dolarlık ceza ile birlikte Apple'ın toplamda ödeyeceği miktar 439.7 milyon dolara ulaşmış durumda. Şirketin cihaz başına borcu olarak kabul edilen telif ücretinin, geçen yıla oranla 1.20 dolardan 1.80 dolara çıkarıldığını da ekleyelim.
Yasal faiz, avukatlık ücretleri ve diğer masraflar da dahil olmak üzere toplu bir para alacak olan VirnetX verilen karardan oldukça memnun olsa da Apple, nihai karara itiraz etmeyi planladığını açıkladı. Yalnızca 14 çalışanı bulunan VirnetX'in peşine düştüğü tek şirket Apple değil. Yazılım devi Microsoft da internet üzerinden iletişim kurmayı kapsayan iki patent için 2010 yılında VirnetX'e 200 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. VirnetX, daha sonra Microsoft'u patentlerini firmanın Skype hizmetinde izinsiz olarak kullanmakla suçladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4021 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim