Anlık Bildirim

Apple’da düşüş sürüyor

Global ekonomik sıkıntılar ve akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk, Apple’ı da kötü etkiliyor. Yılın ikinci çeyreğinde Apple, her ürün kategorisinde gerileme yaşadı.

Bu yıl itibariyle, uzun süren yükseliş dönemini noktalayan ve gerileme sürecine giren Apple, yılın ikinci çeyreğindeki rakamlarıyla sürecin devam edeceğini gösteriyor. Geçen yıl aynı döneme göre firmada önemli kayıplar söz konusu.

Açıklanan rakamlara göre, firmanın yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği toplam gelir 42.36 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 15 civarında bir düşüş yaşanırken, net gelir de yüzde 27 düşüş ile 7.8 milyar dolara geriledi. Global ekonomik sıkıntılar ve akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk, Apple’ı da kötü etkiliyor. Ayrıca iPad ve Mac satışlarında da düşüş söz konusu. Yani Apple, her ürün kategorisinde gerileme yaşadı.

Global etkiler yanında Apple’ın Çin’de büyük bir düşüşü söz konusu. Düşen iPhone satışları nedeniyle, Apple’ın gelirleri ülkede yüzde 33 geriledi. Gelirlere en önemli takviye ise yüksek kar marjına sahip iPad Pro serisinden geldi. Apple’ın ürün kategorilerindeki satışlarına bakacak olursak:

iPhone:

Toplamda 40.4 milyon iPhone satışı yapılırken, ilk kez üst üste iki çeyrekte düşüş kaydedildi. Geçen yıl aynı dönemde 47.5 milyon, önceki çeyrekte de 51.2 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirilmişti. iPhone SE modelinin biraz daha düşük fiyatla pazara sunulması, kar marjını yüzde 38’e çekmiş durumda.

iPad:

İkinci çeyrekte toplam 10 milyon iPad modeli satıldı. Yıl bazında yüzde 7 düşüş yaşanırken, gelirlerde yüzde 9 artış yaşanması, iPad Pro serisinin ilgi gördüğünün en büyük göstergesi. iPad serisi, son 10 çeyrektir ilk defa gelirlerde artış gösterdi.

Mac:

Bilgisayar pazarı düşerken, sürekli yükseliş sağlamayı başaran Apple, bu kez pazarda hareketlenme emareleri başlarken düşüş trendine girdi. 4.3 milyon satış yapan Mac ailesi, yıl bazında yüzde 11 geriledi.

Diğer:

Apple Watch, Apple TV ve Beats aksesuarlarında gelir bakımından yüzde 16 değer kaybetti.

Tim Cook, yılın üçüncü çeyreği için oldukça iyimser değerlendirmelerde bulundu. Yeni nesil iPhone modellerinin bu dönemde piyasaya çıkacak olması, ayrıca yeni Apple Watch ve iPad Pro modellerinin de tanıtılacak olması, tabloları da büyük ölçüde etkileyecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8229 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple q3 2016 ve ipad pro
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim