Anlık Bildirim

Apple’ın önemli yonga mühendisi Google’a transfer oldu

Yavaş yavaş kendi yongalarını tasarlamaya başlayan Google daha ciddi işler için ekibini büyütüyor. Son olarak Apple’ın önemli yonga mühendisi John Bruno transfer edildi.

Bugün kendi yonga tasarımınızı geliştirmek istediğiniz zaman alanında uzman bir ekip oluşturmanız şart. Sıfırdan uzman yetiştirmek mümkün olmadığı için sektörün deneyimli isimlerini bir şekilde ikna ederek bünyenize katmanız gerekiyor. Örneğin Tesla’nın kendi yapay zekâ işlemcisi için AMD efsanesi Jim Keller transfer edilmişti.

John Bruno kimdir?

Google da benzer bir sürecin içerisinde bulunuyor. Kendi yongasını geliştirme konusunda önemli yatırımlar yapan firma, yapay zekâ yüklerini kaldıran Tensor işlem birimi ile ne kadar agresif olduğunu göstermişti. Ayrıca Intel ile ortak olarak Pixel 2 telefonlarda kullanılan Pixel Visual Core adındaki özelleştirilmiş görsel işlem yongasını tasarlamıştı.

Google’ın özel bir mobil işlemci tasarımı yapmak istediği uzun süredir konuşuluyor. Son transfer ise bunu doğrular nitelikte. AMD ve Apple’da önemli işler yapan tecrübeli isimlerden John Bruno, Google’a transfer oldu.

AMD bünyesinde önce kıdemli ASIC tasarım şefi ve sonrasında sistem mimarı olarak çalışan Bruno, sonrasında Apple’a transfer olmuştu. Burada da Apple A7 yonga setinden bu yana sistemi mimarı olarak görev yapmaktaydı.

Bruno’nun firma bünyesindeki görevi kesin olarak bilinmiyor ancak ekip içerisinde Qualcomm’dan gelmiş tecrübeli mühendisler de var. Bu bakımdan yakın zaman içerisinde bir mobil işlemci çalışmaları başlayabilir. Elbette bu işlemcinin sadece yapay zekaya yönelik olması kuvvetle muhtemel. Snapdragon 845 ayarında bir işlemci için daha oldukça uzun bir zaman harcamak gerek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim