Anlık Bildirim

Ariel, 1180 beygirlik bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor

Son dönemde pek çok üreticinin yöneldiği elektrikli araç işine İngiliz özel araç üreticisi Ariel de katılmaya hazırlanıyor. Firma, 1.180 beygir gücünde aracıyla iddialı olacak.
Pist kullanımına yönelik Atom ve dikkat çekici off road aracı Nomad modelleriyle bilinen Ariel, yeni bir araç üzerinde çalışıyor. Yeni raporlara göre İngiliz üretici 1.180 beygir (879 kW) gücünde yeni bir elektrikli hiper otomobil geliştiriyor.
Autocar'a göre iki kişilik olması planlanan araç, dört tekerden çekiş sistemine ve eşsiz bir türbin menzil arttırıcı güç ünitesine sahip olacak. Bu performans verileriyle 0-96 km/h (60 mph) hızlanmasını 2,4 saniyede tamamlayacak olan elektrikli araç, 160 km/h hıza ise 3,8 saniyede ulaşacak. Ariel'in aracın üretimine 2020 yılında başlaması bekleniyor.
Aracın şasisi ve güç ünitesi üç şirketin ortak olduğu ve İngiliz hükümeti tarafından desteklenen Hipercar isimli proje sonucunda oluşturulacak. Ariel tarafından bugünden yarının süper otomobili olarak betimlenen aracın bilgileri pek fazla yer almasa da şasi ve güç ünitesinin bu ay sergilenmesi bekleniyor.
P40 kod adına sahip olan hiper otomobilde 295 beygirlik dört adet güç ünitesi yer alırken, bu motorları 42 kilowatt-saatlik sıvı soğutmalı bir batarya destekliyor. Aracın ilerleyen dönemde daha hafif, daha güçsüz ve arkadan çekişli 56 kWh bataryaya sahip bir versiyonunun da tanıtılacağı da söylentiler arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4299 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ariel, ariel atom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim