Anlık Bildirim

Asus ZenFone 5 ve ZenFone 5Q duyuruldu

Gece geç saatlerde MWC 2018 lansmanını yapan Tayvanlı Asus, ZenFone telefon serisinin beşinci neslini tanıttı. Asus ZenFone 5 ve ZenFone 5Q özellikleri haberimizde.

Bu yılın en iddialı amiral gemileri arasında yer alacak ZenFone 5Z modelinin tanıtımından sonra biraz daha orta seviyeye doğru yol alan Asus bu kez ZenFone 5 ve ZenFone 5Q modellerini duyurdu.

Asus ZenFone 5 özellikleri

Asus ZenFone 5 modeli tasarım ve pek çok özellik itibariyle amiral gemisi ZenFone 5Z’den farklı değil. 6.2 inçlik 2880x1080 piksel çözünürlükte çentikli ekran ve ince çerçeve tasarımı aynen korunmuş. Metal kasa yine Zen çizgilerini taşıyor.

Yonga seti tarafında bu kez 8 adet özelleştirilmiş Kryo 260 çekirdeği ve Adreno 509 grafik birimi barındıran Snapdragon 636 yonga seti mevcut. Sınıfında telefonun performansıyla öne çıkacağını söyleyebiliriz. Kapasite seçenekleri ise 4GB RAM/64GB depolama ve 6GB RAM/64GB depolama şeklinde sıralanıyor.

Arka kısımda yine 12MP+8MP çözünürlüğünde geniş açılı ve büyük piksellere sahip çift kamera mevcut. Ön kamera da 8MP çözünürlüğünde. Sahneleri otomatik ayarlayan, düzenlemeleri otomatik yapan, performansı optimize eden yapay zekâ bu modelde de mevcut. Ayrıca ZenMoji desteği de sunuluyor.

5 mıknatıslı stereo hoparlör korunurken batarya yine 3300mAh kapasiteli. Bu kez kullanım sürelerinin donanım nedeniyle biraz daha iyileşeceğini belirtelim. ZenFone 5 için bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

 

Asus ZenFone 5 ve ZenFone 5Q duyuruldu Tam Boyutta Gör

Asus ZenFone 5Q özellikleri

Asus ZenFone 5Q veya ZenFone 5 Lite modeli biraz daha bütçeye hitap eden bir çizgi izliyor. 6 inçlik 18:9 IPS ekran 2160x1080 piksel çözünürlük sunuyor. Kasa ise alüminyum çerçeve ve cam kaplama tercihini yansıtıyor.

8 çekirdekli Snapdragon 630 yonga setinin güç verdiği modele 4GB RAM ve 64GB kapasite eşlik ediyor. Bunun haricinde başka bir kapasite seçeneği şimdilik yok. Bağlantı kısmında microUSB tercih edilmiş.

Arka kısımda çift kamera sensörlerinden birisi 16MP çözünürlüğünde. Ön kısımdaki çift kameradan birisi de 20MP çözünürlüğünde. Bu kez standart bir stereo hoparlör kullanılmış. 3300mAh kapasiteli batarya barındıran model yine tüm yapay zekâ özelliklerinden faydalanıyor. Bu modelin de fiyatı belli değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7438 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mwc2018, asus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim