Anlık Bildirim

Avrupa Komisyonu: Korsan içerikli siteleri kapatmak çözüm değil

Avrupa Komisyonu: Korsan içerikli siteleri kapatmak çözüm değil
 
Avrupa komisyonu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak aslında bir çoğumuzun bildiği bir gerçeği ortaya koydu. Açıklamada korsan içerik yayınlayan sitelerin kapatılmasının içeriklere yasa dışı ulaşımı engellemediği, aksine yeni alternatiflerin türemesine sebep olduğu belirtildi.

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi yayınladığı raporda popüler bir yasadışı film izleme sitesi olan Kino.to'nun kapatılmasına ilişkin verileri paylaştı. Grafikte görüldüğü gibi popüler sitenin kapatılmasıyla internetten yasa dışı film izleme sayısı bir süreliğine azalsa da sonraki dönemlerde eski sayısına geri dönüyor. Bunun en büyük sebebi ise kapatılan sitenin yerine kinox.to, mega-stream.to, video2k.tv gibi birden fazla alternatifin türemesi gösteriliyor.
Avrupa Komisyonu: Korsan içerikli siteleri kapatmak çözüm değil
 

Açıklamada komisyonun yeni türeyen bu sitelerle de hukuki mücadeleye devam edeceği de söylendi. Ancak site kapatmak yerine daha efektif çözümler bulunması gerektiği belirtiliyor. İlk akla gelen çözüm ise yasa dışı içeriklerin yükleme sırasında tespit edilerek engellenmesi. Ancak bu sistem için gerekli altyapının nasıl oluşturulacağı merak konusu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3832 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa komisyonu, çözüm ve kapatma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim