Anlık Bildirim

Avrupa’da Android kullanıcıları varsayılan tarayıcı seçimi yapabilecek

Avrupa Komisyonu’nun muhtemel bir tazminat cezasından kaçınmak isteyen Google, Android kullanıcılarına varsayılan tarayıcı ve arama motoru seçimi yapmasını isteyecek.

Avrupa Komisyonu tarafından tekel oluşturma suçlamasıyla 5 milyar dolar tazminat ödemeye mahkûm edilen Google tabiri yerindeyse ayranı üfleyerek içmeye başladı. Avrupa’daki Android kullanıcılarına artık varsayılan tarayıcı seçimi sunuluyor.

Tedbiri erken aldı

Genelde Android işletim sisteminde Chrome tarayıcısı ve Google arama motoru varsayılan olarak geliyor. Kullanıcılar yeni uygulamalar yükledikçe varsayılan atamasını değiştirebiliyor. Avrupa’da artık bu olmayacak.

Google’ın şeffaf ve prensipli olduğunu Komisyona göstermek açısından böyle bir karar aldığı ifade ediliyor. Yeni karar gereği mevcut ve yeni Android kullanıcılarına varsayılan tarayıcı ile arama motoru seçimi sorulacak. Kullanıcı da kararını buna göre verecek.

Benzer bir durumu yıllar önce Microsoft da yaşamıştı ve varsayılan olarak Internet Explorer tarayıcısını sunmak yerine Windows kurulumu sonrasında bir seçim penceresi çıkarmaya başlamıştı. Google ise daha zor bir durumda kaldı. Tazminat cezası gereği Avrupa’da satılan Android telefonlarda Google uygulamaları zorunlu olmayacak ve üreticiler seçim yapabilecekler. Bu da pek çok Google uygulamasının alternatifine fırsat tanımış oluyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim