Anlık Bildirim

Avustralya dünyanın en uzun elektrikli araç yollarından birisini inşa ediyor

Avustralya elektrikli araç satışlarının artması ve çevre kirliliğinin azalması adına doğu yakasına 2.000 km'yi kapsayacak bir elektrikli araç şarj istasyonu ağı kuracağını duyurdu.
Avustralya'nın Queensland Eyalet Hükümeti ülkenin doğu yakasını kapsayacak elektrikli araç istasyon ağının inşası için 3 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını duyurdu. Yetkililer bu yol sayesinde bölgedeki elektrikli araç satın alımının artacağını düşünüyor.
Eyalet sorumlularından Steve Millers, projenin oldukça iddialı olduğunu ve elektrikli araç devrimine mümkün olduğunca fazla insanın katılmasını istediklerini belirtiyor. Bölgede şu anda elekrikli araç sayısı oldukça düşük seviyelerde seyrediyor, tahminlere göre yollarda 700 adet yer alıyor.
Projede toplamda 18 adet istasyon kurulması planlanırken, bu istasyonlar 2000 kilometrelik bir alanı kapsayacak ve bu yolu ABD'deki batı yakası yolu ile birlikte dünyanın en uzunları arasına yerleştirecek. Kurulacak istasyonlar bir aracı 30 dakika içinde şarj etme ve elektrikli araçlara Cairns'ten Gold Coast'a kadar seyahat etme olanağı sunacaklar. Ve en önemli teşviklerden biri olarak istasyonlar yolun tamamlanmasından sonra 1 yıl boyunca ücretsiz hizmet edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3545 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avustralya, şarj istasyonu ve elektrikli araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim