Anlık Bildirim

BTK, bayilerin aboneleri mağdur eden oyununa el koydu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, tüketicilerin yıllardır süregelen internet ve mobil iletişim hizmetlerinde bayi kanalı ile yapılan işlemler noktasındaki şikayetlerine el koydu.
İnternet ve mobil iletişim hizmetleri sunan şirketlerle ilgili olarak bir süredir tüketicilerin şikayetlerini inceleyen BTK, şikayete konu olan durumların nedenlerini analiz etmiş. Yapılan incelemelerde yaşanan tüm bu olumsuz durumların bayi kanalları ile gerçekleştirildiği ortaya çıkmış.

Bu çerçevede abone mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için yapılacak düzenlemelere doğrudan abone beyanını zorunlu kılan bir dizi değişiklik yapıldı. Abonelere sunulan hizmet şartlarında gerçekleştirilecek değişikliklerin ispatlanabilir olmasını zorunlu kılan BTK, tarife kapatma, yeni hizmet satışı, katma değerli hizmetlerin kullandırılması gibi işlemler eğer bayi kanalı ile gerçekleştiriliyorsa abonenin talebinin sms, e-posta, yazılı belge gibi yöntemlerle kayıt altına alınması zorunlu hale geliyor. Ayrıca yapılan tüm değişiklikler için aboneye yine aynı yollarla bir geri bilgilendirmenin sunulması şartı koşuluyor.

Altı ay içerisinde bu noktada çalışmaların tamamlanması emrini veren BTK'nın bu çalışması ile bayilerin özellikle hedeflerini doldurmak için aboneleri habersiz bir şekilde farklı servislere abone etmesi gibi sorunlar da tarihe karışmış olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7095 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ve
2 etiket daha gsm Kurumsal Haberler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim