Anlık Bildirim

Boeing şirketinden 737 Max kazalarında ölenlerin aileleri için 100 milyon dolarlık fon

Havacılık devi Boeing, beş ay arayla gerçekleşen 737 Max tipi yolcu uçağı kazalarında hayatlarını kaybeden yolcuların aileleri için 100 milyon dolarlık bir fon hazırladığını açıkladı.
Boeing, şirketin şimdiye kadar en çok satan uçak modeli olmasını beklediği Boeing 737 Max, geçtiğimiz dönemde 5 ay arayla gerçekleşen kazalarla gündeme gelmiş ve uçuşu yasaklanmıştı. Şirket bu kazalarda hayatını kaybedenlerin aileleri için 100 milyon dolarlık bir fon hazırladığını duyurdu.

Ailelerin ekonomik kalkınmaları sağlanacak

Boeing düşen uçakların MCAS adlı bir yazılım kaynaklı sorundan etkilendiğini açıklamış ve ortaya çıkan bilgilere göre de şirketin pilotlarına, zamandan ve paradan tasarruf etmek için bu sistemle ilgili gerekli eğitimleri vermediği belirtilmişti. Bu ihmaller ise art arda gerçekleşen iki Boeing 737 Max kazasıyla sonuçlanmış ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olmuştu.
Boeing şirketi web sitesinden yaptığı açıklamada, Lion Air Flight 610 ve Ethiopian Airlines Flight 302 kazalarından etkilenen ailelere sağlanacak olan bu 100 milyon dolarlık fonun, eğitim, geçim ve ekonomik kalkınmalarını sağlamak için harcanacağını açıkladı. Ayrıca şirket kar gütmeyen kuruluşlarla da ortak çalışmalar yapacak ve çalışanlarından da bu ailelere bağış yapmalarını sağlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim