Anlık Bildirim

Brezilya hükumeti Whatsapp'ı geçici olarak yasakladı

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Whatsap, Brezilya'da ilginç bir dava ile karşı karşıya. Hükumet mesajlaşma uygulamasının 72 saat süreyle kapatılmasını istedi.
Facebook'un sahip olduğu Whatsapp kısa bir süre önce bir milyar aktif kullanıcı sayısını aşmıştı. Kullanıcılar dünyanın dört bir yanından uygulamaya katılım bu rakama katkıda bulunurken Brezilya vatandaşları şimdilik bu durumdan istifade edemiyor.
Kullanıcıları hatırlayacaktır Whatsapp kısa bir süre önce uçtan uca şifreleme yöntemiyle konuşmaları koruma altına almıştı. Sergipe eyaletindeki Marcel Maia Montalvao isimli yargıç bir uyuşturucu davasının çözülebilmesi için Whatsapp'tan konuşma kayıtlarını istedi. Whatsapp ise bilgilerin hükumetle paylaşılamayacağını belirterek, paylaşılsa dahi özel bir yöntem ile şifrelendiğini ve bu kilidi açmanın mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine Yargıç Marcel Maia Montalvao uygulama için 72 saatlik bir kapatma talebinde bulundu.
Brezilya yerel saatiyle Pazartesi günü öğlen saatlerinde başlayan yasak Perşembe günü aynı saatlere kadar sürecek. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında da Whatsapp bir kullanıcıya ait bilgileri hükumet ile paylaşmadığı için 48 saatliğine kapatılmıştı. Bu tarz kapatmalar kullanıcıları diğer alternatiflere yöneltirken Whatsapp'ın da kan kaybetmesine sebep oluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim