FBI ile Apple arasında, iPhone şifrelemesinin kırılması konusunda bir süredir tartışmalar yaşanıyor ve son olarak FBI, şifrelemeyi kırdığını belirterek açtığı davadan vazgeçmişti. Dikkatler bir anda FBI’ya çevrilirken, kullanılan yöntem merak konusu oldu. Bazı kaynaklar, bu yöntemleri araştırmaya koyuldu.
The Daily Mail gazetesi tarafından keşfedilen IP-BOX adındaki kutu, iOS 7 ve öncesi sürüm taşıyan iPhone cihazlarına bağlanıyor. 4 haneli şifre üzerinde çeşitli denemeler yapan sistem, 6 saniye ile 17 saat arasında değişen sürelerde şifreleri kırabiliyor.
İngiliz bir ticaret sitesinde satılan cihaz, Hong Kong kaynaklı. Amacı ise, şifresini unutan kullanıcıların fotoğraf veya rehber gibi kişisel verilerine ulaşabilmesi. Sitenin sahibi, kutuyu defalarca denedikten sonra işe yarar olduğuna inanmış ve satışına başlamış. 120 Pound fiyat etiketine sahip olan kutunun, iOS 9 ve sonrası için de yeni bir versiyonu hazırlanıyormuş.
iOS 7 ve öncesi sürümler, ekosistemde yüzde 5 civarında bir paya sahip ancak iOS 9 sürümü yüzde 79 oranında. Bu da ciddi bir cihaz sayısı anlamına geliyor.
Gazete, bir iPhone 5c modeli üzerinde cihazı denemiş ve 6 saat içerisinde şifreyi kırmayı başarmış. FBI tarafından kullanılan yöntemin de, kutunun içerisinde algoritmaya benzer olabileceği tahmin ediliyor.
Aslında bu konu, şifreleme konusunun ne kadar önem taşıdığını gösteriyor. Piyasada bulunan bu tarz cihazlarla, kilit şifreleri kolayca aşılabiliyor. Bu bakımdan, üreticilerin kırılamayan güçlü şifrelemeler kullanması şart. Diğer taraftan, 4 haneli şifre kombinasyonlarının ne kadar kolay kırıldığını da bu şekilde görebiliyoruz. Kullanıcıların daha çok parmak izi okuyucu gibi biyometrik sistemlere yönelmesi, daha güvenli bir ortam sağlayacaktır.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7755 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, fbi ve