Anlık Bildirim

Bu cihaz ile iPhone şifreleri kolayca kırılabiliyor

Son dönemin en çok tartışılan konularından birisi olan mobil cihazlardaki güçlü şifrelemeler, daha uzun süre tartışılacak gibi görünüyor. Şimdi ki gündem ise, şifre kıran cihazlar.

FBI ile Apple arasında, iPhone şifrelemesinin kırılması konusunda bir süredir tartışmalar yaşanıyor ve son olarak FBI, şifrelemeyi kırdığını belirterek açtığı davadan vazgeçmişti. Dikkatler bir anda FBI’ya çevrilirken, kullanılan yöntem merak konusu oldu. Bazı kaynaklar, bu yöntemleri araştırmaya koyuldu.

The Daily Mail gazetesi tarafından keşfedilen IP-BOX adındaki kutu, iOS 7 ve öncesi sürüm taşıyan iPhone cihazlarına bağlanıyor. 4 haneli şifre üzerinde çeşitli denemeler yapan sistem, 6 saniye ile 17 saat arasında değişen sürelerde şifreleri kırabiliyor.

İngiliz bir ticaret sitesinde satılan cihaz, Hong Kong kaynaklı. Amacı ise, şifresini unutan kullanıcıların fotoğraf veya rehber gibi kişisel verilerine ulaşabilmesi. Sitenin sahibi, kutuyu defalarca denedikten sonra işe yarar olduğuna inanmış ve satışına başlamış. 120 Pound fiyat etiketine sahip olan kutunun, iOS 9 ve sonrası için de yeni bir versiyonu hazırlanıyormuş.

iOS 7 ve öncesi sürümler, ekosistemde yüzde 5 civarında bir paya sahip ancak iOS 9 sürümü yüzde 79 oranında. Bu da ciddi bir cihaz sayısı anlamına geliyor.

Bu cihaz ile iPhone şifreleri kolayca kırılabiliyor
 

Gazete, bir iPhone 5c modeli üzerinde cihazı denemiş ve 6 saat içerisinde şifreyi kırmayı başarmış. FBI tarafından kullanılan yöntemin de, kutunun içerisinde algoritmaya benzer olabileceği tahmin ediliyor.

Aslında bu konu, şifreleme konusunun ne kadar önem taşıdığını gösteriyor. Piyasada bulunan bu tarz cihazlarla, kilit şifreleri kolayca aşılabiliyor. Bu bakımdan, üreticilerin kırılamayan güçlü şifrelemeler kullanması şart. Diğer taraftan, 4 haneli şifre kombinasyonlarının ne kadar kolay kırıldığını da bu şekilde görebiliyoruz. Kullanıcıların daha çok parmak izi okuyucu gibi biyometrik sistemlere yönelmesi, daha güvenli bir ortam sağlayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7701 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, fbi ve
2 etiket daha ip-box Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim