Anlık Bildirim

iPhone SE, abilerinden daha dayanıksız

Akıllı telefon kullanıcıları, genelde yere veya suya düşme gibi olaylardan şiddetle kaçınıyor. Yine de olası bir durumla karşılaşacağını düşünenler, iPhone SE testlerine göz atabilir.

Akıllı telefonların dayanıklılık testlerini gerçekleştiren önemli sitelerden birisi olan SquareTrade, iPhone SE ile birlikte iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini testlere soktu. Sonuçlar, iPhone SE modelinin daha dayanıksız olduğunu gösteriyor.

Testler 3 kategoride gerçekleştiriliyor: 70 kilograma yakın baskı altında kalma, su altında çalışma ve köşesi üzerine düşme. Kompakt bir yapıda olmasına rağmen, iPhone SE modeli bu üç testte de rakiplerine göre çok fazla direnemiyor.

Baskı testinde, iPhone SE modeli 70 kilogram civarında bükülmeye başlıyor. Baskı 80Kg seviyesine geldiğinde ise tamamen bükülüyor. iPhone 6S modeli 73Kg civarında, iPhone 6S Plus ise 80Kg civarında baskı aldığı zaman bükülmeye başlıyor.

Su altı testlerinde ise, 1.5 metre derinlikte iPhone SE sadece 1 dakika sonra çalışmayı durduruyor ve kendisini kapatıyor. Bu derinlikte iPhone 6S modeli 30 dakika çalışabiliyor ve sadece ses fonksiyonu kayboluyor. iPhone 6S Plus ise 10 dakika sonrasında bozulmaya başlıyor ve ardından tamamen devre dışı kalıyor.

Yaklaşık 1.8 metreden yapılan düşme testinde ise, üç model de benzer sonuçlar veriyor. Yüzüstü düşüşlerde üç modelin de ekranı kırılıyor. Bununla birlikte, köşe üzerine düşüşlerde iPhone SE modelinin çerçeveleri patlarken, iPhone 6S ve 6S Plus modelleri ise küçük kozmetik hasarlarla testleri atlatıyor.

Testlerdeki şartlar, kullanıcıların sürekli karşılaşacağı anlamına gelmiyor. Bu bakımdan, ufak tefek düşme veya darbelerde iPhone SE modeli kendisini kurtaracaktır. Bununla birlikte yine de, kullanıcıların daha kötü düşme veya darbelerden sakınması gerekiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11146 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone se ve iphone se drop test
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim