Anlık Bildirim

Bu kez Samsung yönetim kurulu başkanı polisin hedefinde

Dünyanın on dördüncü, Güney Kore’nin ise en zengin insanı olan Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee’nin oğlundan sonra kendisi de soruşturmaya konu oldu.

Geçtiğimiz yıl veliaht olarak gösterilen Jay Y. Lee’nin rüşvet soruşturması ile çalkalanan ve imaj kaybına uğrayan Samsung, bu kez Lee’nin babası olan yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee’nin vergiden kaçınma soruşturması ile sarsıldı.

Aile boyu soruşturma

Samsung’un kurucusunun oğlu olan ve uzun yıllar CEO görevinde kaldıktan sonra yönetim kurulu başkanlığına geçiş yapan Lee Kun-hee, 2014 yılından bu yana Samsung sağlık merkezinde yoğun bakımda tutuluyor. Lee sadece işaretlerle anlaşabiliyor.

Lee Kun-hee’ye yöneltilen suçlamalar 76 yaşındaki patronun 7.5 milyon dolar civarında vergiden kaçınmaya çalıştığı ve bunu yaparken güvenilir çalışanların 367 milyon dolar değerindeki banka hesaplarını kullandığı yönünde.

2009 yılında hapis cezası ile karşı karşıya kaldığı davada da yine vergiden kaçınma ve çalışanların banka hesaplarını kullanma suçlaması yapılmıştı. Yeni suçlamanın çıkış noktası ise Samsung fonlarının aile üyelerinin rezidanslarını yenilemek için usulsüz kullanıldığı iddiaları. Polis sağlık şartlarından dolayı Lee’yi sorgulayamıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim