Anlık Bildirim

CES 2015 : Razer Forge Tv adındaki android eğlence cihazını duyurdu

CES 2015 : Razer Forge Tv adındaki android eğlence cihazını duyurdu
CES 2015 fuarı tüm hızıyla devam ederken Razer'ın tanıttığı Forge Tv adındaki eğlence cihazı büyük ilgi gördü. Daha önce de Ouya ile birlikte buna benzer projeler görmüştük, fakat Razer sunduğu yeniliklerle bir adım önde olmayı başaracak gibi gözüküyor.
Eğlence cihazı ilk başta ufak tasarımıyla ve teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. 4 çekirdekli 2.5GHz hızında çalışan Snapdragon 805 cihazın işlem gücünü karşılarken Adreno 420 GPU ise oyun severlere eşlik edecek. Ayrıca cihazda 2 GB RAM ve 16 GB depolama birimi bulunuyor. Kontrolcüsüne ve diğer aksesuarlara bağlanmak için yüksek hızlı Bluetoth 4.1 bağlantı teknolojisinden faydalanan cihaz 802.11ac kablosuz internet standardına da destek veriyor. Ayrıca cihazın arkasında USB 3.0, Gigabit ethernet ve HDMI 1.4 portları bulunuyor. Tüm bu bileşenlerin toplandığı kasa ise  10.5cm x 10.5 cm x 1.7 cm boyutlarında.

ABD fiyatı 99 dolar olarak açıklanan Forge Tv, Razer'in bahar aylarında ekleyeceğini açıkladığı Cortex: Stream özelliği ile Directx 9 ve üzeri oyunları bilgisayar ekranından televizyon ekranına aktararak oynamanıza imkan sağlıyor. Razer Cortex : Stream özelliğinin görüntüyü  HD kalitede aktaracağını ve düşük gecikme süreleri sunacağını açıkladı. Cihaz bilgisayardan yayının yanı sıra özel android oyunlarına ve Google Play'de yer alan oyunlara da destek sunacak.

Ayrıca Forge Tv oyun dışında da kullanıcıların müzik, video, fotoğraflarını ve uygulamalarını televizyon ekranına aktarmalarını sağlayabiliyor. Cihaz iOS, Android, Chrome OS ve Windows yüklü cihazlardan uygulamasını yüklemek şartıyla kontrol edilebiliyor. Android Tv servisine destek veren oyun ve medyalarda kullanıcılar bulut servisi kullanarak Android işletim sistemli cihazlarda eylemlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler.

Razer Forge Tv ile birlikte Serval adındaki kontrolcüsünü de duyurdu. Android telefonlar ile de uyumlu çalışabilen kontrolcü telefonların üzerine yerleştirilebilmesi için bir stand bulunduruyor. Forge Tv, 4 adet kontrolcünün aynı anda çalışmasına imkan sağlayabiliyor, bu da 4 kişilik oynanışa destek veren oyunların birlikte oynanmasına imkan sunuyor. Tek başına ABD fiyatı 70 dolar olan kontrolcü Forge Tv ile birlikte paket olarak 150 dolar fiyatla satın alınabiliyor.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2020 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Razer, Android ve
2 etiket daha konsol gamepad
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim