Anlık Bildirim

Çentikli Android telefonları çentiksiz yapan uygulama: Nacho Notch

iPhone X ile başlayan çentik trendine katılan Android cihazların, çentiksiz kullanılmasına olanak sağlayan Nacho Notch uygulaması Google Play Store’da yayınlandı.
Essential Phone’la başlayan, iPhone X’un tanıtılmasıyla popülerleşen ekran üzerindeki çentik, artık neredeyse tüm telefonlarda uygulanmaya başladı. Kullanıcıların birçoğunun istememesine rağmen, amiral gemi modellerine baktığımız zaman bu çentiği maalesef görür hale geldik.
Huawei, P20 modellerinde de çentik kullanmasına rağmen, geri bildirimleri değerlendirip, ayarların içerisine çentiğin kapanmasını da ekleyerek çentiği kullanıcının kendi isteğine bıraktı. Android P’nin çentik desteği gelecek olsa da yeni çıkan bir uygulama aynı Huawei P20 modelinde olduğu gibi telefonun ekranını çentikli veya çentiksiz kullanılmasına olanak sağlıyor.
 

Nacho Notch 

XDA-Developers moderatörlerin geliştirdiği uygulamanın asıl görevi, ekranda bulunan çentiğin sağ ve sol taraflarını karartarak ince bir çerçeve havası katmak. Ayrıca çentikli ekranlarda bulunan çift renk durum çubuğunu da tek renge çevirip, çirkin görüntüyü de ortadan kaldırıyor. Uygulamanın; hızlı ayar menüsünde bulunup uygulama çekmecesinde herhangi bir yer işgal etmemesi de artı bir özellik katıyor.
Uygulamayı akıllı telefonunuza buradan indirebilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6874 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil uygulama, nacho notch ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim