Anlık Bildirim

Çevreci otomobillere ÖTV indirimi!

Türkiye’de çevreci özellikleri ile dikkat çeken araçlara yönelik teşvikler konusunda yeni bir çalışma hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Hibrit otomobillerle ilgili detaylar yazımızda:

Çevreci otomobillere ÖTV indirimi! Tam Boyutta Gör

Tesla’nın popülaritesi ile tüm dünyada elektrikli araçlara yoğun bir ilgi var. Her ne kadar fiyat anlamında rakamlar, hitap edilen kesimi sekteye uğratsa kafalarda bir ışık yanması sağlanmış durumda. Ülkemizde ise bir süredir konuşulan çevreciotomobillere daha uygun ÖTV konusu sonunda yasalaşıyor.

Hibrit Modellere İndirim 

Daha önce sadece elektrikli araçlara uygulanan ÖTV düzenlemesine bu kez hibrit modeller de dahil edilmiş. Resmi Gazete’de de yayınlanan kararın kapsamı şöyle:

Elektrik motoru da olan ve eleketirk motoru 50kW’ı geçip motor silindir hacmi 1800 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller için %90 olan ÖTV oranı %45’e, motor gücü 100kW’ı geçip, motor silindir hacmi 2500 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller için %145 olarak uygulanan ÖTV oranı %90’a düşürüldü.

 

2014 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararına göre elektrikli araçlarda ÖTV, üç temel unsura göre belirlenmiş ve motor gücüne göre belirlenen özel tüketim vergisi oranları %3, 7 ve 15 şeklinde değiştirilmişti.

Aynı karara göre motor gücü 85 kilowatta kadar olan elektrik motorlu binek otomobillerde ÖTV %3, 85-120 kilowatt arasında olan araçlarda %7, 120 kilowattı aşanlarda ise %15 olarak ayarlanmış. Bunun yanı sıra motor gücü 20 kilowattı geçmeyen elektrikli motorsiklet sahipleri de %3 ÖTV ödüyordu. Bu kararın ardından hibrit otomobillerde modele göre değişmek üzere 45 bin Euro seviyesinde olan bir aracın 20-25 bin Euro seviyesine kadar gerileyebileceği konuşuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4538 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota prius, hibrit otomobil ve
2 etiket daha çevreci otomobil ÖTV
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim