Anlık Bildirim

Mobil taraftaki Chrome tarayıcısına önemli özellikler eklemeye devam eden Google yeni sürümde de geleneği bozmuyor. Chrome 60 özellikle titreşimli reklam gönderen sayfaların engellenmesi konusunda ciddi adımlar atıyor.

Titreşimli reklamlara son

Henüz dağıtıma başlayan Chrome 60 sürümünde Web Vibration API’sinde değişiklikler yapıldı. Herkesin bir şekilde karşılaştığı bu olay, reklam gösterimi yapan web sitelerinin titreşimlerle kullanıcıları uyarmasını sağlıyor. Ayrıca web üzerinden oynanan mobil oyunlarda da kullanılıyordu.

Değişikliğe göre bundan sonra kullanıcı ilk olarak ekrana tıklamadığı takdirde web sitesi titreşimlerle uyarı veremeyecek. Ayrıca ödeme modülündeki değişiklikle de artık Android Pay haricindeki üçüncü taraf mobil ödeme platformları da Chrome tarayıcısına entegre olabilecek.

Son olarak Chrome widget’ında da önemli bir değişiklik var. Özellikle Yandex’in Rusya’da Google’a tekelleşme davası açmasının ardından Google bazı çalışmalara başlamıştı. Bunun ilk sonucu olarak Chrome widget’ı doğrudan Chrome adres çubuğunu açacak şekilde geliştirildi. Böylece kullanıcı varsayılan arama motoru olarak neyi belirlediyse adres çubuğunda doğrudan arama yapabilecek. Bu widget, Rusya’da satılan Android cihazlarında varsayılan widget haline gelecek. Chrome 60 sürümü yakın zamanda tüm cihazlara sunulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3867 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, chrome 60 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim