Anlık Bildirim

Çin yetkilileri 8000 uygulamayı engelledi

Çin siber güvenlik kurumu zararlı olduğunu tespit ettiği 8000 civarında uygulamayı mağazalardan kaldırttı. Bunlar genelde kişisel veri çalan sahte uygulamalardan oluşuyor.

Sayısı milyonları aşan mobil uygulamalar içerisinde hangisinin iyi niyetli hangisinin kötü niyetli olduğunu ayırt edebilmek zaman zaman mümkün olamayabiliyor. Mağazalar geniş güvenlik tedbirleri alırken bazen hükümetler de devreye giriyor.

Hepsi de zararlı

Çin siber güvenlik düzenleme kurumu zararlı olduğunu tespit ettiği yaklaşık 8000 uygulamayı mağazalardan kaldırttı. Bu uygulamaların bir kısmı kullanıcıları fazla ödeme yapmaya zorlarken bir kısmı da kişisel verileri çalıyor.

Uygulamalar arasında Fruit Ninja da yer alıyor ancak orijinal değil. Bu bakımdan orijinal zannedilerek ilgi görüyor ve kullanıcıları bazı ücretli hizmetleri satın almaya zorluyor. Bathroom Goddess ve Naughty Housemaid uygulamaları ise kullanıcıların kişisel verilerini çalıyor.

İnternet üzerinde sansür politikalarının daha da sıkılaştığı 2016 yılından bu yana toplamda 10 bin uygulamanın kaldırıldığı ifade ediliyor. Bunlar arasında Tencent’in izinsiz veri paylaşımı yapan bir uygulaması da var. Ayrıca internete paylaşılan 7 milyon bilgi parçası da silindi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim