Avustralya da Teyit Etti
Çin Ulusal Astronomi Gözlemevi(NAOC)'nden yapılan açıklamaya göre pulsarlardan ilki 22 Ağustos ikincisi ise 25 Ağustos tarihinde radyo teleskobun taraması sırasında keşfedildi ve keşif daha sonra Avustralya'daki radyo teleskobu tarafından da doğrulandı. NAOC, J1859-01 ve J1931-01 olarak adlandırılan pulsarların Dünya'ya olan uzaklıklarının sırasıyla 16.000 ve 4.000 ışıkyılı olduğunu kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Keşifle ilgili Çin'in medya organı Xinhua'ya açıklama yapan FAST projesinin Genel direktör Yardımcısı Peng Bo, teleskopların deneme sürecinin genellikle 3 ile 5 yıl arasında sürdüğünü kaydederken sadece bir yıllık bir geçmişe sahip olan Tianyan'ın iki adet pulsar keşfetmesinin heyecan verici olduğunu açıkladı. Tienyan'in iki yıl daha test sürecinde tutulacağı ve ardından gökyüzü araştırmalarında bilim insanlarına katkı sunmaya devam edeceği belirtiliyor.
Son zamanlarda gökyüzü ve uzay araştırmaları için önemli adımlar atan Çin, yerçekimi dalgalarını takip edebilmek için dünyanın en yüksek irtifalı teleskobunun da inşasına başlamış durumda. Tienyen'e kıyasla daha az yer kaplayacak olan teleskop, Tibet'te deniz seviyesinden yaklaşık 5000 metre yükseklikte konumlandırılacak.
http://www.ibtimes.com/chinas-fast-radio-telescope-discovers-2-pulsars-during-1-year-trial-run-2599246 Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



Evcil hayvanların yerini almaya aday yapay zekaya sahip tüylü robot
Çin kardeş ayıran galleş :)
Ulan bakacaksan 1 ışık yılı maksimum 3-5 ışık yılı uzağa bak gerisi zaten masaüstü background u yani
Işık hızıyla gitsen (ki imkansız bkz e=mc^2) 16 BİN!!! Yıl sürüyor! İnsanlık tarihinden eski yildiz. Belki şuan orada bile değil o yıldız.
Işığı bize yeni gelmiş şuanda ne halde kim bilir