Anlık Bildirim

Corsair’den sıvı soğutmalı Hydro GFX GeForce GTX 1080

Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartının sınırlarını zorlamak isteyenler varsa, elbette sıvı soğutma çözümlerine yönelmek zorunda. Corsair Hydro GFX GeForce GTX 1080 ekran kartı, bunun için üretildi.

Kasa ve bilgisayar bileşenleri sektörünün önemli isimlerinden Corsair, bir süredir MSI ile ekran kartı pazarında da boy gösteriyor. Corsair, Sea Hawk ekran kartı serisi için sıvı soğutma sistemi tedarik ediyor ve kendi tarafında Hydro markası altında aynı ekran kartını satışa sunuyor.

Computex 2016 fuarında firmanın görücüye çıkardığı Hydro GFX GeForce GTX 1080 ekran kartı, MSI’ın Sea Hawk serisinin isim değiştirmiş hali. Sıvı soğutma ile desteklenen model, oyun odaklı ve bu bakımdan frekans değerlerinde de yükseliş var. Özellikle hız aşırtma tutkunları için sıvı soğutma en önemli unsur olacak.

Corsair’in Hydro soğutma sistemi, grafik birimi tarafını sıvı tabanlı, bellek ve VRM tarafını da hava tabanlı soğutabiliyor. 120mm çapındaki fan, geniş aralıklı pervaneler sayesinde daha fazla hava akımı sağlıyor. Ayrıca grafik biriminin yoğunluk durumuna göre fanlar devir hızını düşürerek sessizlik sağlıyor.

GeForce GTX 1080

Nvidia’nın 16nm FinFET süreci ile TSMC’ye ürettirdiği GTX 1080, üretim geometrilerindeki yeni gelişmeleri sonuna kadar kullanıyor. 2560 CUDA çekirdeği barındıran ekran kartı, GP104-400-A1 grafik çekirdeğini temel alıyor. Kartta 7.2 milyar transistör yer alırken, 160 desen haritalama birimi ve 64 ROP birimi ile birlikte 9TFLOPS kayar nokta performansına ulaşabiliyor.

Corsair, taban frekansını 1708MHz, aşırtılabilir hızı ise 1847MHz olarak belirlemiş. GPU Boost 3.0 ile dinamik frekans kontrolünde çıkılabilen en yüksek hız 2.1GHz seviyelerine ulaşıyor.Bu yüksek frekanslar sadece 180 Watt ısıl tasarım gücü gerektiriyor ve tek 8-pinli güç bağlantısından besleniyor.

2560 CUDA çekirdeği barındıran ekran kartı, GP104-400-A1 grafik çekirdeğini temel alıyor. Kartta 7.2 milyar transistör yer alırken, 160 desen haritalama birimi ve 64 ROP birimi ile birlikte 9TFLOPS kayar nokta performansına ulaşabiliyor.

Kartın en önemli noktası şüphesiz 8GB GDDR5X bellek birimi. Micron tarafından geliştirilen GDDR5X bellek teknolojisi, ilk kez GeForce GTX 1080 ekran kartında kullanılıyor. 256-bit bellek veriyolu üzerinde 10GB/s efektif hızlara ulaşabilen kart, 320GB/s bant genişliği sunabiliyor. Performans anlamında 102.8GPs piksel doldurma oranı, 257.1GTs doku doldurma oranı gibi ekstraları saymak mümkün. Ekran kartı yaz sonlarında piyasada olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim